Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Grad Novi Sad je na inicijativu gradonačelnika Miloša Vučevića i ove godine obezbedio besplatne udžbenike za sve đake prvake. Tim povodom, danas su direktori 35 osnovnih škola potpisali ugovore sa 12 izdavačkih kuća o besplatnim udžbenicima za decu za prvi razred.

-Već četvrtu godinu zaredom negujemo dobru praksu, obezbeđivanja besplatnih udžbenika za prvake. Želeli smo na ovaj način da olakšamo đacima prvacima polazak u prvi razred, ali i njihovim roditeljima. Mi smo zaključili da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija. Verovatno ćemo se ubuduće više okrenuti ulaganju prema školama iako su i sada u toku investicije u nekoliko naših osnovnih i srednjih škola, ali želimo da svaki dinar dobro odmerimo, da vidimo koje su to stvarne potrebe direktora danas – istakla je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Kako je dalje navela, trenutno je u toku investicija u OŠ “Ivan Gundulić” gde će od 1. septembra đacima na Podbari biti omogućeno da krenu u nove prostorije. Osnovna škola “Vasa Stajić” je takođe u fazi rekonstrukcije, kao i Medicinska škola “7. April”, a dobrim tempom ide i izgradnje vrtića na Adicama.

Vučinić je podsetila da će i ove godine biti potpuno besplatan odlazak u novosadske vrtiće, a grad Novi Sad će nastaviti da subvencioniše odlazak dece u privatne vrtiće.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ove godine Grad Novi Sad postaće bagatiji za oko 4.000 đaka prvaka za koje je grad obezbedio besplatne udžbenike i u tu svrhu izdvojio iz budžeta 29.240.000 dinara.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jelena
26/08/2022 11:45

A subvencije za privatne vrtice vec 5 god.drzite iste a vrtici vec 5 puta za to vreme digli cenu. Nekoliko puta sam postavljala pitanje zasto delite decu po gradovima i zasto u BG moze subvencija da bude 22000 din a u NS samo 8000 din,a pritom cena vrtica ista .Sramota vise i od vasih odgovora da se nema para a znamo svi gde pare idu na koju stranu.

Dragana
26/08/2022 23:09

Veliko Hvala,gradu !