‘POTPISANO MORA DA BUDE ISPUNJENO’ Vučić: ZSO JE ZA NAS MNOGO VAŽNA STVAR! Kada to imate, onda imamo SIGURNOST za naše ljude

Foto: Printscreen Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se večeras obratio građanima Srbije gde je govorio o Kosovu i Metohiji, sastanku u Ohridu, očekivanjima, crvenim linijama, krizi u svetu, ali i lažima i napadima opozicije koji su svakodnevni.

– ZSO je za nas jako važna stvar. Prvo, ona će da poveže srpske sredine, ili 97 odsto srpskih sredina u celinu. Da ostaće enklave, ali uvezaće dosta. Više opština kosovskog pomoravlja… Njihove nadležnosti koje su propisane principima… 1 od 4 dokumenta smo potpisali Mustafa i ja. To je strašno važan dokument, jer se tu govori da Srbija ima pravo da finansira zdravstvo školstvo, ruralni razvoj, ekonomski razvoj, pa sve ostae kulturne stvari… Kada to imate onda imamo sigurnost za naše ljude – rekao je Vučić.

Kako je dodao, mi smo jedini u Evropi koji nismo uveli sankciji Rusiji, a opozicija priča suprotno. Kako kaže, jedina politika opozicije je ta, da napada, jer argumente i pametniju politiku nemaju.

– Potpisao, pa sakrio… Pogledajte, uzmete njihove novine, i vidite: “Ko će potpisati, ja ili Kurti?” I sada mi vi kažete da je ovo nešto ozbiljno? Ja konferencije neću da držim ako ću nekog da obmanjujem. Šta vi želite od mene? Da potpišem, ili da ne potpišem? Vi nećete ništa, samo hoćete javno strenjanje, nadam se metaforički rečeno – rekao je predsednik.

Foto: Screenshot Pink

Vučić je potom dodao da je Srbija jedina koja nije u NATO. Predsednik je naveo da ćemo nastaviti da se naoružavamo, jer to rade i ostali, a samo se, kako kaže, nama spočitava jer ulažemo u sopstvenu industriju.

– Dalje ćemo da razvijamo našu namensku industriju, uz sve krajnje korisnike, jer hoćemo da naša industrija nastavi d aradi… Naravno da se nećemo gađati Gučijevim cipelicama i tašnicama, nego raketama. Čestitam i ostalima, ozbiljno se naoružavaju, kao da je sutra sudnji dan. Mi idemo malo jeftinije, nije dovoljno, ali je osnovno tu – priča Vučić.

Predsednik je potom govorio o targetiranju, i filmu od jednog sata posvećenog njemu, gde opozicionari govore o njegovoj porodici, i to prema njima nije targetiranje, a kada se pusti izjava nekog opozicionara, to ipak jeste targetiranje.

Govoreći o situaciji u BiH, Vučić kaže da 42 ili 43 deklaracije postoje, a u kojima se govori o sankcijama Rusiji, šta Srbija nije podržala, dok sve ostale jesu, i to je, kako kaže razlog što Borelj nas aktivno napada.

– Mi smo se pridružili nekih 4 ili 5 deklaracija, a 12 nismo. Što se tiče teme Rusije, nismo ni jednoj. To nam je teret na glavi, ne hvalim se… – priča predsednik Srbije.

pink.rs

Tagovi:

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
16.03.2023 21:15

Aca izdaja! 🙂

Last edited 6 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
SNS Uzivo
16.03.2023 23:42

Da vam kaze vas SNS Uzivo, ovo kolektivno ludilo se nece dobro zavrsiti! E sad, vi kako hocete… 🙂

Last edited 6 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
Vidoje
17.03.2023 10:04
Odgovori  SNS Uzivo

Saka placenickog jada zapadnjackog sto stalno nesto blokira nece nista postici. Eno vas brajan i pogaca se sad razumeju i u pravosudje pored poreza, ekologije i ostalog. Svestrani momci nema sta!

Gost
SNS Uzivo
17.03.2023 12:39
Odgovori  Vidoje

Gos’n Vidoje, ja nisam bio placen pa sam dosao. Drugo, ne moraju da se razumeju, tu su da podrze pravnu drzavu, a ne da nam u pravosudju odlucuju skorojevici po partijskoj liniji 🙂

Last edited 6 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
Vidoje
17.03.2023 14:52
Odgovori  SNS Uzivo

Mnogo ti to idealisticki gledas. Podrzavaju oni svoj dzep (kao i sns uostalom) i nista vise ne zavaravaj se. Gde su se obreli u kom poslu, po cemu su se istakli? Gde su prethodno bili uspesni? Aj malo realnosti

Gost
SNS Uzivo
17.03.2023 16:32
Odgovori  Vidoje

Nije to bitno, moramo ove da najurimo pa cemo da vidimo dalje, dilema je jedino dal suve motke ili da umacemo… 🙂

Last edited 6 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
Vidoje
17.03.2023 20:45
Odgovori  SNS Uzivo

Ja uvek volim da umocim 😉

Povezane vesti