Foto: Screenshot Instagram

Koalicija “Nada” neće biti deo nove vlade, dok SPS smatra da deli zajedničke političke ciljeve i spremni su za nastavak saradnje sa Srpskom naprednom strankom, istakao je predsednik SPS Ivica Dačić.

Koalicija “Ujedinjeni možemo sve” objavila je da ima većinu, kao i da je za Sprsku naprednu stranku nesporno da će pozvati na razgovor i koaliciju oko SPS-a.

-Na upravo završenim razgovorima sa predsednikom republike, gospodinom Vučićem, obavestili smo predsednika da je obezbeđena većina u Skupštini Srbije, pre svega za konstituisanje Skupštine RS. Kad kažem konstituisanje, mislim, odnosno podrazumeva se izbor svih skupštinskih organa i svih skupštinskih tela. Ne govorimo samo o verifikaciji mandata, nego o potpunom konstituisanju Skupštine, Narodne skupštine RS. I obavestili smo predsednika republike da je SNS sa svojim koalicionim partnerima i drugim strankama obezbedila i većinu za izbor nove Vlade RS- istakao je Miloš Vučević, potpredsednik SNS-a i gradonačelnik Novog Sada.


Vučević je napomenuo da koalicija očekuje da sednica parlamenta u novom sazivu bude održana i pre poslednjeg roka, odnosno pre 4. avgusta, jer je obezbeđena većina.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da su razgovori sa predstavnicima stranaka bili konstruktivni i da je zadovoljan konsultacijama, te da razgovori između SNS i SPS treba da počnu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments