Zgrada nekadašnje Lutrije (Foto: Novisad.cc)

Dokaz da se tržište nekretnina u Srbiji, nakon krize iz 2008. oporavlja jeste i velika potražnja za stanovima u Novom Sadu. Cena kvadrata će nastaviti da raste, kažu agenti za nekretnine, najtraženiji su manji stanovi na atraktivnim lokacijama, prevara više gotovo i da nema, a novi sistem “iznajmljivanja stanova na dan” postao je unosan posao koji kupuje nekretnine.

Tržište nekretnina ponovo živi. Grade se zgrade i stambeni kompleksi u gotovo svim delovima grada. Cenu kvadrata diktira lokacija. Najskuplji su oni bliži centru i na Grbavici, gde kvadrat košta i do 1800 evra. Najtraženije su garsonjere i jednoiposobni stanovi, kojih gotovo i nema na tržištu.

“Koliko sam primetila i koliko pratim još u izgradnji u centru grada su već prodate nekretnine u toku izgradnje tako da kad dođe do kraja završetka radova stanova jednoiposobnih i garsonjera već nema”, kazala je za RTV, Senka Milekić, direktorka agencije za nekretnine.

Nestaju brzo i stanovi na periferiji grada, gde je cena kvadrata znatno niža. Novi Sad se širi, pa je primetna i gradnja na Adicama, Telepu i prema Veterniku.

Nekretnine najčešće kupuju roditelji za decu studente, mladi bračni parovi i stalno zaposleni građani. Sve više ljudi kupuje stanove preko stambenih kredita.

Ono što je trenutno aktuelno na tržištu nekretnina u Novom Sadu jeste takozvano iznajmljivanje stanova na dan, u agencijama za nekretnine kažu da je i to jedan od razloga što se u Novom Sadu u poslednje vreme sve više kupuju stanovi.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments