Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Tokom prethodnog dana u Novom Sadu su registrovano 24 nova slučaja korona virusa, što je za četiri više nego dan ranije

Tokom prethodnog dana u Novom Sadu su registrovano 24 nova slučaja korona virusa, što je za četiri više nego dan ranije. Takođe je i na teritoriji AP Vojvodine prikazan rast. Najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine pokazuju 62 pozitivna pacijenta, a dan ranije ih je bilo 53.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Novom Sadu je 183, a u AP Vojvodini- 444. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je i dalje u Novom Sadu.
Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi.

VANREDNA PREPORUKA

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa Predrag Kon izjavio je danas da po zakonu postoji mogućnost propisivanja obavezne vakcinacije za odrasle.

– Ono što je zakonski omogućeno, to je da bude ili obavezna ili preporučena u vanrednoj situaciji, kakva je ovakva jedna epidemija – rekao je Kon.

On je naglasio da ne može da ulazi u to šta o tome kaže Ustav i dodao da on lično nije za obaveznu vakcinaciju svih, kao i da misli da to nije neophodno.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, zakazana je za danas posle podne i na njoj će biti analizirana trenutna epidemiološka situacija.

S. Kužet

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Šomi
29/07/2021 02:25

Naravno ,smanjuje se broj zainteresovanih za vakcinu ,onaj autobus mjesecima stoji ,,pust,, u centru ,žali Bože vremena i osoblja , ja svkodnevno prolazim nigdje nikoga ,samo jednom kada su snimali neki prilog bilo desetak ljudi ,inače ?????,pa sad dr Konj počeo da ,,širi,, paniku ,ne bi li ,,potrošio kontingent vakcina ima on u rezervi ostalo i od svinjskog gripa !!!!!!!!!!!

Potop
29/07/2021 10:55

Zloupotreba terminologije “vakcina” umesto inekcija – zato sto nije vakcina nego genska terapija o kojoj se ne zna nista dok ne prodje 5 ili 10 godina. Takodje izraz “pandemija” koji se koristi kada je smrtnost 10% a kod korone je ispod 1%. KO i ZASTO zloupotrebljava terminologiju, dodatno plasi gradjane, zeli da ih uslovljava… znace se kroz deceniju. Svakako da su politicari i drzavni vrh upleteni.

Nenad
29/07/2021 12:47

Potop, ne lupetaj molim te. Nemaš ti pojma šta je genska terapija. To što pišeš nema veze sa životom. Jedan od primera ti je genska terapija za obolele od karcinoma. To što ti pišeš ispadne da kad oboleli uzme gensku terapiju njemu to deluje tek posle 5 godina. Hahaha koja glupost. Kad petlja sa genetskim materijalnom odmah vidiš reakciju. Ali nema veze samo ti budi tako pametan. Priroda je napravila koronu da smanji populaciju i to će učiniti, samo za nekoliko decenija, ne odmah. Preživeće vakcinisani, bogati i genetski prilagodljivi. A samo malo razmislite zašto bogati dugo žive, ne zato… Učitaj još »