Foto: pixabay.com

Pokreta gorana Novog Sada poziva mlade da se prijave na edukativno-istraživački program “Stopama prvih botaničara”.

Program se sastoji iz tri vikend seminara/obuke u Novom Sadu i u Sremskim Karlovcima:

  • od 1. do 2. septembra;
  • od 8. do 9. septembra;
  • od 22. do 23. septembra 2018. godine.

Cilj projekta je da omogući mladima da steknu kompetencije na polju botanike, kroz neformalno obrazovanje, koja je preduslov za proučavanje i aktivnu zaštitu biodiverziteta, te takođe služi i kao alat za edukaciju mladih za samostalan naučni i terenski rad u pomenutom polju.

Unapređenjem znanja, veština i vrednosti mladih tokom realizacije programa, polaznici će biti podstaknuti i osnaženi za dalju promociju nauke. Na programu grupa od 20 mladih uzrasta 17-22 godina, će proći kroz faze botaniziranja, terenskog rada, prikupljanja, determinacije i preparacije biljnog materijala, osnova ekologije i zaštite biodiverziteta, procesa digitalizacije centurije Volnijevog herbara, pod stručnim mentorstvom iskusnih terenskih biologa i osoba koji su prethodnih godina vodili omladinske edukativne kampove i seminare. Najveći deo programa učesnici će se provesti u prirodi, radeći na terenu, u lokalitetima Fruške gore i Koviljsko-petrovaradinskog rita.

Poziv je otvoren za sve mlade sa teritorije Vojvodine, uzrasta 17-22 godina. Smeštaj, ishrana, predavanja i materijal za rad su obezbeđeni od strane organizatora i donatora dok učesnici pokrivaju troškove dolaska i odlaska sa seminara.

Prijave su otvorene do 20. avgusta 2018. godine, do 16 časova.

Prijavni formular nalazi se na OVOM LINKU.

Za sva dodatna pitanja i informacije slobodno nam pišite na office@pokretgorana.org.rs sa naznakom “Stopama prvih botaničara”.

Ovaj vid edukativno-istraživačkog programa se održava svakog leta od 2011. godine i podržan je ove godine od strane Gradske uprave za sport i omladinu i od Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments