Кomisija za rodnu ravnopravnost Skupštine Grada Novog Sada organizuje akciju “Dan jednakih plata 2018. godine“ i poziva sve privredne subjekte u Gradu Novom Sadu da ženama na dan 14. decembra omoguće popust u iznosu od 11%, te da na taj način doprinesu postizanju ravnopravnosti u svojoj sferi poslovanja bar simbolično na jedan dan.

Imajući u vidu podatke relevantnih subjekata, prema kojima su prosečne zarade žena u Republici Srbiji niže za 11% od prosečnih zarada muškaraca i potrebe da se podigne svest o problemu diskriminacije žena na radnom mestu.

Privredni subjekti koji vrše svoju delatnost u Gradu Novom Sadu i koji žele da učestvuju u navedenoj akciji se pozivaju da se prijave na adresu za prijem elektronske pošte Skupštine Grada Novog Sada [email protected].

Dodatne informacije se mogu dobiti radnim danom od 7 i 30 do 15 i 30 na telefonski broj: 488-28-14

Autor: nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Komedija
06/12/2018 12:20

Zasto se ne pise o neravnopravnosti o tome ko gde radi? Zasto nema jednak broj zena u rudnicima i u Vojsci i na teskim mestima kad se prica o ravnopravnosti? Samo ravnopravnost kad treba direktorsko mesto ili menadzeri, doktori, programeri i tako to jace a bednoca se ne racuna. Sto je to tako? Kad ce se Muskarci uzdici da budu bar priblizno jednaki zenama? Sto zene rospije imaju na sudovima povlastice naspram muskaraca prilikom razvoda i deca uglavnom idu njima iako u dosta slucajeva muskarac ima bolje uslove za zivot? Znaci NEPRAVDA na svakom cosku za muskarce!

Leming
07/12/2018 04:41

Dupli standardi, treba da vidimo tu ravnopravnost u svim segmentima zivota a ne samo za sta je feministkinjama zinula prdara. Primetio sam da su te “zene” mahom prevelike telesne mase (kao morski sisar kit) i izuzetno neprivlacnog fizickog izgleda pa kroz Taj feminizam pokusavaju da lece frustracije jer su ne******need.