Stvar(a)oteka je biblioteka u kojoj umesto knjiga možete pronaći i pozajmiti predmete koji se povremeno koriste, kao što su alat, oprema za hobi i sport, električne uređaje za domaćinstvo.

Kako bi se uspešno realizovala Stvar(a)oteka organizatori traže pojačanje i nove članove tima. Otvoren je poziv za volonterski program u okviru organizacije. U pitanju je poziv za 3 mesečni program koji počinje 1. decembra, a rok prijave je 17. novembar. Novi članovi tima će biti angažovani na pripremama za otvaranje Stvaraoteke – biblioteke stvari u Novom Sadu: http://www.stvaraoteka.org/.

“Hej, pazi sad! Pokrećemo Stvar(a)oteku – prvu biblioteku stvari u Novom Sadu i Srbiji! Treba nam pomoć. Znanje i veštine koje poseduješ možda su baš ono što će nam omogućiti da joj zajedno udahnemo život! Prijavi se i budi i ti deo CeROG tima! Želimo da jačamo sebe, brže i zabavnije ostvarujemo svoje ciljeve i otvorimo vrata za nove članove. Zato te pozivamo da nam se pridružiš na nekoj od volonterskih pozicija u našoj organizaciji”, navodi se u pozivu organizatora.

Traže se volonteri:

  • PR – novinar/ka : učestvovanje u istraživanjima, razvoju PR strategije i plana, pripreme materijala za medije, pisanje članaka i vesti za sajt i društvene mreže
  • Grafički dizajner/ka: deo PR tima, pripremanje vizuelne materijale za sajt i društvene mreže, promocije (postere, flajere, banere i dr.), učestvovanje u istraživanjima, razvoju PR strategije i plana
  • Menadžer/ka za društvene mreže : priprema i pišenje materijala i postova za društvene mreže, vodjenje profila na društvenim mrežama, razvijanja plana komunikacije za društvene mreže, pripreme newsletter i imejl kampanju
  • Fotograf/kinja : fotografišeš naše aktivnosti i događaje, obradiš ih i pripremiš za objave na sajtu i društvenim mrežama
  • Član/ica fundraising tima : učestvuješ u razvoju fundraising strategije i plana, analizi stejkholdera, učestvuješ u organizaciji i sprovođenju fundraising aktivnosti, pripremi jednostavnih budžeta.

Poželjno je prethodno iskustvo u ovim oblastima (ali ono nije apsolutno neophodno), komunikativnost, radoznalost, kreativnost, prihvatanje različitosti, odgovornost, spremnost za samostalan rad kao i rad u timu. Neophodno je navršenih 18. godina.

Volontiranje se obavlja u skladu sa potrebama, u prostorijama Stvar(a)oteke ili od kuće. Nedeljno je potrebno uložiti 4 do 5 sati vremena, u skladu sa zadacima koji su postavljeni. Takođe, tokom celog procesa imaćete supervizorsku podršku od strane organizatora koji su obezbedili sve što je neophodno da se posao obavlja u skladu sa dogovorenim zadacima.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments