Predrag Dragojević, prvi operativac Vuka Jeremića za Novi Sad i stranački drug Borislava Novakovića, treba da vrati plate koje je primio iz “Vodovoda”. Dragojević je po mišljenju pravnika počinio delo neosnovanog bogaćenja, jer prima platu a godinama ne dolazi na posao.

– Zarada je naknada za posao koji obavljate. Ako ne idete na posao, a primate platu, vi se neosnovano bogatite – kaže više novosadskih advokata.

NS uživo je konsultovao sudsku praksu i pravnu literaturu. Iz više presuda Vrhovnog kasacionog suda proizilazi da primanje plate za nedolazak na posao predstavlja sticanje bez osnova, odnosno neosnovano bogaćenje. Delo nastaje tako što deo imovine jednog lica pređe na bilo koji način u imovinu drugog lica, a da taj prelaz nema svoj osnov u nekom pravnom poslu ili zakonu. Sa stanovišta pravnog poretka, takvo sticanje se smatra neosnovanim, nepravednim ili nepravičnim.

U sudskoj praksi takođe dominira stav da se neosnovano stečena vrednost mora vratiti, ili nadoknaditi.

– Osoba o kojoj pišete može se pozivati na ugovor o radu, ili drugi akt iz oblasti radnog prava. Međutim, ukoliko osoba ne dolazi na posao, a njeno se prisustvo lažno evidentira, ili se ne evidentira spada u sticanja bez osnova, ili neosnovano bogaćenje – kažu pravnici.

nsuzivo.rs

6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Poz za gdju Lalic iz Vodovoda
23/03/2021 11:42

Znate li vi koliko ima njih koji primaju pare ovako, od Lisja preko Parkinga pa do spomenutog Vodovoda ? I u opoziciji, poziciji. Pa ligasi su zajahali najvise u vodovodu, a nikakav kredibilitet nemaju da budu u bilo kom delu vlasti, ne dolaze na posao a drpaju pare. A tek vlast gde je uglavila sve svoje neradnike…

Caki
23/03/2021 11:48

I Lazic mafija da vrati sve pare.

Сремац
23/03/2021 17:28
Reply to  Caki

Лазић ситна риба. Бјелајац, Фејзукаху, Бубњевић, Кравић… ЛСВ елута седу у Видоводу и орима лепе плате

Nemanja
23/03/2021 11:53

Lazic Mafija da vrati pare.

Vladiša
23/03/2021 12:53

I ne samo on, nego i hiljade drugih poput njega. A mahom dovedeni preko vladajuće stranke.

Jaja
23/03/2021 14:26

Taj Lazic izgleda ozbiljan dasa,a kad ga vidis rekao bi covek da postenije stvorenje od njega nema