Šesta tribina u 2019. godini, u okviru projekta “Niste sami”, biće održana u okviru Štrand Summer Festa u ponedeljak, 26. avgusta od 19 na Štrandu (plato ispod Mosta slobode).

Na tribini će učestvovati:

  • Pukovnik prof. dr Ranko Raičević, predsednik Društva neurologa
  • Slobodan Brkić, mladi naučnik, potpuno slep, apsolvent Fakulteta političkih nauka, IT specijalista, pijanista i kompozitor
  • Natalija Lazić, majka devojke sa autizmom, pozorišni producent
  • Bojana Božić, dizajner odeće, tekstila i enterijera, poslednjih nekoliko godina uspešno se bori sa anksioznim poremećajem
  • Helena Papuga, predstavnik  Centra “Srce”, čija je primarna delatnost prevencija suicida i podrška osobama u kriznim situacijamA.

U oktobru 2018. godine, pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i UNICEF-a – pokrenuta je kampanja “Niste sami!”, sa ciljem prevazilaženja predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Nakon prve konferencije održane u Domu Narodne skupštine u Beogradu 11. oktobra, održane su tribine u još šest gradova širom Srbije (Bačka Palanka, Novi Sad, Požarevac, Zaječar, Niš i Čačak).

U 2019. godini, prva tribina je održana u Opštini Savski venac, a potom u Sremskim Karlovcima, Vrbasu, Baču i Zrenjaninu.

Tokom ove godine biće održano ukupno 12 tribina u gradovima širom Srbije.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments