PREDSEDNIK DBA CENTRA ZA VOJVODINU: Slučaj “snajperiste” sa Rotkvarije, treba shvatiti ozbiljno

       
Nemanja Najvirt

Novinari našeg portala intervjuisali su Nemanju Najvirta predsednika DBA centra za bezbednost za Vojvodinu i postavili mu pitanje u vezi sa misterioznim “snajperistom” koji već nekoliko dana seje strah među prolaznicima koje gađa iz vazdušne puške.

Intervju Vam prenosimo u celosti

“Ukoliko je ova informacija tačna, trebalo bi slučaj shvatiti veoma ozbiljno, jer ranjavanje dijabolom iz vazdušne puške može da bude veoma opasno”.

Šta treba da uradi policija?

“Policija bi trebalo da blokira ceo kraj kada se ponovo desi da ovaj „snajperista“ bude aktivan, da pretraži zgrade, krovove ali i stanove.”

Ko može da poseduje vazdušnu pušku?

“Važno je reći da vazdušna puška spada u D kategoriju oružja što znači da se može nabavljati i držati bez isprave i prijave nadležnom organu.”

Građani moraju da sarađuju sa organima reda

“Svakako, ukoliko građani i komšije znaju nešto o ovom „snajperisti“, potrebno je da tu informaciju dostave policiji.”

Koji je profil osobe koja je sposobna da ovo uradi?

“Moje mišljenje, ukoliko je ova informacija tačna, da iza ovako nesmotrene egzibicije verovatno stoji mlađa muška osoba do 20-21 godine starosti maksimum, a vrlo verovatno da kada puca u ljude nije sam, odnosno ima neko društvo”, rekao je Najvirt za naš portal.
“Svakako verujemo da će policija ovom slučaju prići veoma profesionalno i da će ‘snajperista’ biti uhapšen”, dodao je on.

Jer možda ste vi sledeća meta, piše na kraju obaveštenja okačenog u jednoj zgradi

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Doktor
09/05/2019 19:10

Mene iskreno zanima sta je DBA? Koliko clanova ima? Ko je osnivac te klasicne nvo?
Osnivac klasican sitan kriminalac. Clanova ima svih fela sem policajaca. I koga vi savetujete? Bolje gledajte svoja posla i pustite policiju da radi svoj posao.