Foto: Instagram/avucic
Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba VS generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

Profesionalnost, odlučnost i posvećenost radu odlike su koje svakodnevno pokazujete vršenjem vaših redovnih dužnosti, naveo je Vučić u čestitki.

-Da ste visoko uvežbani i spremni da u svakom trenutku odgovorite na izazove, rizike i pretnje po bezbednost naše zemlje i njenih građana najbolje se moglo videti na združeno-taktičkim vežbama održanim u toku prethodne godine među kojima je svakako i ‘Vatreni štit 2022-gde se u punom sjaju pokazala vatrena moć naših jedinica.

Naša vojska oduvek je, naveo je Vučić, bez obzira na okolnosti, uz pomoć raspoloživih kapaciteta, bila čvrst oslonac državi i ono što joj je davalo snagu upravo su posvećenost, čast i visok moral njenih pripadnika, koji su naši najjači aduti kada je najteže, jer znače više od bilo kog oružja.

-Međutim, jako mi je drago što je Vojska Srbije danas mnogostruko jača i može se pohvaliti znatno boljom opremljenošću. Pravite velike korake na putu daljeg napretka, a država je tu da pruži sve od sebe kako bismo zajednički uspeli u najvažnijem zadatku – očuvanju suverenosti, stabilnosti i mira za našu zemlju i sve njene građane- piše u čestitki.

-U želji da u godinama koje predstoje budete jači, bolji i napredujete na svim poljima, čestitam vam praznik. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija- naveo je Vučić u čestitki.

rts.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments