Predstava “Tartif” osvojila 6 nagrada na “Pozorišnom proleću” u Šapcu

       

Na 4. festivalu “Pozorišno proleće” u Šapcu predstava “Tartif” Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta Sombor ponela je ukupno 6 nagrada.

Žiri u sastavu Karpo Godina, Nikola Ristanovski i dr Petar Kaukov doneli su odluku da nagrada za mladu glumicu pripadne Danici Grubački za ulogu Marijane u predstavi “Tartif”. Hani Selimović za ulogu Dorine pripala je nagrada za najbolju žensku ulogu, dok je nagradu za najbolju mušku ulogu poneo Saša Torlaković za tumačenje Tartifa.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Igoru Vuku Torbici, dok je ova predstava odnela i nagradu za najbolju predstavu u celini.

Kompozitoru Vladimiru Pejkoviću pripala je nagrada za muziku u predstavi “Tartif”.

Pored nagrađenih Saše Torlaković, Hane Selimović, Danice Grubački, u predstavi igraju Ninoslav Đorđević, Tijana Marković, Marko Marković, Biljana Keskenović, Marko Savić, Dušan Vukašinović, Nemanja Bakić, Milorad Kapor i Dragana Šuša. Scenograf predstave je Andreja Rondović, kostimograf Jelisaveta Tatić Čuturilo, a kompozitor nagrađeni Vladimir Pejković .

Predstava “Tartif” autorski je projekat Igora Vuka Torbice rađen po motivima originalne Molijerove drame u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta Sombor.

Premijeru je predstava doživela 8. februara u Narodnom pozorištu Sombor, dok je u Srpskom narodnom pozorištu prvi put izvedena 19. februara ove godine.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments