Foto: BETA SLOBODAN MILJEVIĆ
Premijerka Srbije Ana Brnabić je imala sastanak sa evropskim zvaničnicima, a tema razgovora bila je današnja šetnja u okviru “Evroprajda 2022”.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je održala sastanak sa evropskim zvaničnicima. Tema današnjeg sastanka je “Evroprajd”, odnosno završni deo manifestacije koja je trajala cele nedelje u Beogradu, a to je šetnja koja je zakazana za danas u 17 časova.

Među učesnicima evropskih zvaničnika su komesar za ravnopravnost Evropske unije Helena Dali, potom 15 evroparlamentaraca, potpredsednica belgijske vlade Petra de Suter, evroposlanica Teri Rajndke, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik, komesar za ljudska prava Saveta Evrope i poslanici nacionalnih parlamenta više zemalja.

Premijerka Ana Brnabić oglasila se nakon sastanka o održavanju Evroprajda, i rekla je da će svi biti bezbedni i da se tokom protekle nedelje nije dogodio nijedan incident na više od 130 događaja organizovanih u Beogradu. Srbija nije, kako je rekla, organizovala Evroprajd jer ju je neko ucenio već zbog dobrobiti naroda, zemlje, društva i čitavog regiona. Brnabić je rekla da su i ona, i organizatori znali da će biti teško, ali da je to što rade izuzetno važno “ne samo za mene, već i za moju zemlju, Vladu i region”.

“Uvek je teško kada sprovodite radikalne promene kao mi sada, na bolje. Pomeramo granice slobode i evropskih vrednosti i vrlo sam ponosna zbog toga”, rekla je ona, a prenose mediji.

Uoči šetnje Evroprajda koja je zakazana za 17 časova, počeli su prvi incidenti u centru grada. Više javno tužilaštvo je izdalo nalog policiji i osnovnim javnim tužilaštvima da odrede mere zadržavanja do 48 sati svakome ko napadne policiju i novinare.

Mondo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments