Foto: https://novisad2021.rs/

U 83. godini nakon borbe sa Covidom-19 preminuo je Milan Dudić Mića, dobitnik ovogodišnje Oktobarske nagrade u ime novosadskih volontera. Milan Dudić, poznatiji među Novosađanima kao Deda Mića bio je čuven po časti, dobroti, skromnosti i dostojanstvu. 

Tužnim povodom oglasio se i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

 – S velikom tugom primio sam vest da nas je nakon borbe s kovidom 19 zauvek napustio Milan Dudić Mića, dobri duh Novog Sada i dobitnik ovogodišnje Oktobarske nagrade u ime svih volontera.

– Naš vedri Mića bio je najstariji volonter koji je učestvovao u različitim humanitarnim i drugim akcijama čak i tokom pandemije kovid 19. Iako su stariji od 65 u rizičnoj grupi, Mića sa svoje 83 godine nije odustao od pomaganja, već je sve vreme šio maske da učini svima kojima je neophodno. Naš zaslužni građanin rođen je u Mokrinu, a decenijama je bio dobrovoljni davalac krvi i učesnik u mnogim humanitarnim akcijama. Novi Sad je njegovim odlaskom izgubio mnogo, a na nama ostaje da ga se sećamo i da nastavimo njegova humana dela – napisao je na svom Instagram profilu gradonačelnik Novog Sada Milop Vučević.

Nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vesna Otić
23/12/2020 23:25

Moj Tata, koliko bih bio ponosan da zna kako se od njega novosadska javnost opraštala danima. Oktobarska nagrada koju je u ime svih volontera primio značila mu je kao da je dobio nagradu za životno delo.