JUL

Prvi dani jula kao i prethodnih 17 godina bili su u znaku Exit festivala, a festival je i ove godine okupio mlade iz cele Evrope. Na dan otvaranje Exit festivala došlo je do velikog požara na gradskoj eponiji, a pored vatrogasne službe u gašenju su učestvovala i gradska preduzeća i vatrogasne službe novosadske i pančevačke rafinerije kao i DVD-ovi iz okolnih opština, taj dan čitav grad bio je pod dimom. 11. jula na autoputu Novi Sad – Subotica prevrnuo se poljski turistički autobus a povređen je veliki broj putnika, uglavnom dece. U gradu su zabeležene tropske temperature. Zbog velike frekvencije ljudi na autoputevima došlo je i do velikog broja lanačanih sudara. 19. jula novosadskom advokatu Srdanu Sikimiću zapaljen je automobil marke Smart. Gradonačelnik je posetio radove na rekonstrukciji više gradskih ulica. Došlo je do požara u stanu u Ulici Braće Ribnikar povređenih nije bilo. 27. Jula radnica gerentološkog centra na Novom naselju pokušala je da skoči sa krova te ustanove, sprečili su je vatrogasci, policija i kolege sa posla. Počelo je rušenje ostataka srušene zgrade RTV-a na Mišeluku. Vrše se poslednje pripreme za navlačenje lukova novog “Žeželja”.

AVGUST

4. Avgusta obeležen je dan rečne mornarice, obeležavanju je prisustvovao ministar Aleksandar Vulin. Isti dan obeležena je godišnjica pogroma Oluja, a obeležavanju na stadionu u Veterniku pristuvvao je ceo državni vrh. Prvih dana avgusta zabeležene su velike vrućine. Novosađani slobodno vreme provode na gradskim plažama i bazenima.Serijski piroman zapalio je nekoliko hodnika u zgradama. Njega je policija brzo uhapsila. 26. avgusta održan je skup starovremenkih vozila ispred TC Big. Isti dan na Bulevaru Evrope na kružnom toku sa Primorskom ulicom prevrnuo se kamion sa hemikalijama, opasnosti po okolinu nije bilo. Nešto kasnije tog dana došlo je do požara u poznatoj roštiljnici u Šafarikovoj ulici u centru grada. Ni ovaj mesec nije protekao bez crne hronike, pa je zabeležen veliki broj udesa i požara.

SEPTEMBAR

Semptembar je obeležilo snimanje čak tri serije strane produkcije. Atrakcija je bila snimanje kadrova jurnjave kroz grad za potrebe serije “Ambasada”. Novosađanin G.U. (50) uleteo je kamionom na službeni parking MUP-a u Kralja Petra i uništio nekoliko vozila, posle incidenta je uhapšen. Sremski luk Žeželjevog mosta postavljen je na središnji stub. Policija je dobila nova službena vozila marke Škoda. Jako nevreme pogodilo je severni deo zemlje. Vrše se primpreme za mozaik od čepova za Ginisa. Poslednjeg dana septmebra mozaik je sklopljen na Trgu slobode.

OKTOBAR

U oktobru grad je počeo sa modernijim obeležavanjem saobraćajnica u gradu, a biciklistički prelazi na prometnim raskrsnicama obeženi su crvenom bojom. Počelo je uređenje zelenih površina u centru grada. U Adrenalin parku u Bukovcu održano je takmičenje u ekstremnom biciklizmu. Ni ovaj mesec nije prošao bez udesa i požara. 22. avgusta otvoren je Oktoberfest u Master centru. Sledeći dan obeležen je dan oslobođenja grada u II svetskom ratu. Grad je bio paralisan zbog radova na prometnim ulicama.

NOVEMBAR

Početkom ovog meseca počelo je postavljanje novogodišnje rasvete u centru grada i na glavnim Bulevarima. Uređen je Teren FK Kabel na Limanu. Pokojna Teodora Kaćanski dobila je mural na Detelinari. Milan Gurović otvorio je novi teren u ovom naselju. U spektakularnoj akciji uhapšeno nekoliko osoba zbog trgovine narkoticima, oduzeto više skupocenih automobila. Naš portal počeo sa kampanjom “Ti stvaraš vesti” kao uvod u novi portal nsuzivo.rs. Na trgu održan javni čas bezbedne vožnje u organizaciji OPENS-a. Vepar projurio limanskim ulicama i izazvao paniku u gradu. Održan Osmehov festival lampiona. Grad je postao bogatiji za nekoliko murala. Položen je kamen temeljac za novu zgradu RTV-a. Otvoren drugi po redu Winterfest. Grad pogodila “Black Friday shopping groznica”.  Ubijen Marko Markuš ispred Hotela Sajam. Izgorela dva ugostiteljska objekta na sremskoj obali Dunva kod Ledinaca i Banoštora. 27. novembra naš portal zvanično startovao sa radom.

DECEMBAR

Prvi dani decembra doneli su i prvi ovogodišnji sneg. 4. decembra lančani sudar paralisao autoput ka Beogradu. 5. decembra došlo je do obračuna noževima na Bulevaru kralja Petra, jedan mladić je povređen. Počelo postavljanje semafora kod Dalton zgrade. Završeni grubi radovi na zgradi hitne pomoći. Snežne padavine otežale su saobraćaj na Fruškj gori. Poskupele karte za gradski prevoz uprkos ogromnom padu kvaliteta usluga GSP-a, a građani su masovno negodovali odluku. U Resavskoj ulici zapaljena tri automobila. Otvorena Ledena Šuma u Dunavskom parku. U Velikom požaru izgorela kafana Krčmar na Najlon pijaci. U požaru u potkrovlju zgrade u Ulici Milleve Marić povređene dve osobe, jedna teže. Zima je i zvanično stigla. Održano “Avalache city risk” snowboard takmičenje na Spensu. Izgoreo automobil novosadskog policajca., isti dan izgoreo još jedan automobil. Obeležen Božić po Gregorijanskom kalendaru. Lopovi ponovo u akciji krađe točkova sa automobila. Novi Sad dobio prvi punjač za električne automobile, projekat finansirala Pro Credit banka i Parking Servis. Moto deda mrazovi i ove godine obradovali mališane. Hitna pomoć dobila 4 nova vozila, ključevi uručeni u novoj zgradi na Telepu. Novosađani čekaju novu godinu uz Darka Rundeka, S.A.R.S i Plavi orkestar.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments