Prizor u Ulici Petefi Šandora 193 na Telepu više liči na scenu posle razornog zemljotresa, nego na lokaciju u jednom od najlepših naselja u Novom Sadu.

Pola prednje fasade potpuno je urušeno, a danas je na ulicu pao veliki deo, cela kuća potpuno je nageta ka ulici i svakog časa preti da se obruši. Ugroženi su kako prolaznici tako i vozila i drugi objekti.

“Uskoro će da padne i krov i deo ispod njega”

Uzimajući u obzir da se u blizini nalazi više škola i vrtića, ali i dečje igralište dodatno ukazuje na to koliko je ovo opasno, jer desetine mališana prolazi ovom rutom svaki dan.

– Danas se obrušio levi deo fasade. Uskoro će da padne i krov i deo ispod njega, treba reagovati hitno!- Rekao je jedan zabrinuti komšija.

Jedna gospođa dodaje da ona živi sa porodicom u blizini i da je svom sinu koji ide u obližnju školu rekla da pređe put i da se ne kreće tim delom trotoara.

Kuća se nalazi u privatnoj svojini.

nsuzivo.rs

 

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nikolans
09/02/2021 22:04

Zovite Galens

sale
09/02/2021 22:50

Gde ste našli novinara ? “kuća je nageta…”

Stana
10/02/2021 07:42

Ne bi me iznenadilo da je kuca vec pod necijom “sapom” ili samo sto nije. Ne iznenadjuje me ni to sto je za kucu od cerpica ili naboja prilepljena zgrada ili vec sta je, a po zakonu bi trebalo da je udaljena na odredjenu razdaljinu,u svakom slucaju mnogo vece od predmetne kuce, sto pomera statiku, kuca puca i urusava se. Jos ako se doda nemar vlasnika…. Znam iz iskustva jer nam je za kucu zalepljena petospratnica i koliko da se trudimo i ulazemo….a ne mozemo nista. Predvidjeni za kolektivno stanovanje, a nemamo front. Vezani za komsije,a oni nece. Vrzino kolo.

Ns.1
10/02/2021 11:59

Ovakvih kuca ima dosta po Novom Sadu i okolini u kojima ljudi zive ali je mnogo vaznije napraviti stanove izbeglicama koji su vec svakakve pomoci primili i odavno se obezbedili.