9 C
Novi Sad
27/11/2021, 20:51
Hronika Pretučena dva Albanca u Novom Sadu, jednom se bore za život

Pretučena dva Albanca u Novom Sadu, jednom se bore za život

Ć. M. ima teške telesne povrede u vidu preloma glave i izliva krvi u mozak. On je operisan i smešten je u šok sobu Urgentnog centra. Teškog je opšteg stanja i sprovode se mere intenzivne terapije kako bi mu se spasao život – rečeno je za ‘’Blic’’ u Kliničkom centru Vojvodine.

Njegov prijatelj G.B. zadobio je takođe teške telesne povrede ali, kako kažu u Kliničkom centru Vojvodine, život mu na sreću nije ugrožen.

Povodom ovog incidenta oglasila se i Matica Albanaca Srbije iz Novog Sada čiji predsednik Demo Beriša kaže da je mladiće napala ‘’za sada nepoznata grupa od četiri osobe, bez ikakvog povoda sem što su međusobno razgovarali na albanskom jeziku’’.

– Policija intenzivno traga za napadačima. Matica Albanaca Srbije ovim putem zahvaljuje lekarima hitne službe Doma zdravlja Novi Sad na brzoj intervenciji i ukazanoj pomoći, a posebno zahvaljuje dežurnoj ekipi Kliničkog centra Vojvodine. Upućujemo apel nadležnim organima da se vinovnici ovog događaja što pre privedu pravdi – piše u saopštenju koje je potpisao predsednik Matice Albanaca Demo Beriša.

Novosadska policija još nije izdala zvanično saopštenje povodom ovog incidenta.

Autor: Blic.rs

12 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Korida
08/10/2018 10:52

Pa sta ocekuju da se setaju slobodno po NS,dosta oni da imaju sve besplatno a nasa deca ne maju sva prava imaju,setaju se sa obeležjem i onda se cude kad ih neko osuri od batina jebo ih Vucic sto ih je doveo

Losmi
08/10/2018 10:54

…1 manje…

Stole
08/10/2018 10:55

Pa Srbi kada bi progovorili negde u Albaniji ne bi ni bilo vesti. Samo bi ih zaveli kao “nestale”.

Silni Dusan
08/10/2018 11:05

Primetio sam pre dva dana mladiće sa golfom Albanskih registracija na Bulevaru sa spuštenim prozorima i pojacanom muzikom , kako skrecu paznju na sebe . I sam sam pomislio da bi trebali da budu malko neprimetniji i da nije u redu takvo ponasanje .

Milorad
08/10/2018 11:14

Bitno da je Beriša odreagovao

Max
08/10/2018 11:24

Koliko su Albanci Srba ubili i pretukli to nigde ne spominjete?

Firma
08/10/2018 12:10
Reply to  Max

Polako tek se krenulo

Aleksandar
08/10/2018 12:47

Vrlo dobro se zna, da za svoje ciljeve su spremni i sami medju sobom da se kolju kako bi nas okrivili.

Bratac
08/10/2018 13:42

Ovo nije Novi Sad,ovo nije Vojvodina multinacionalna i tolerantna ! Ovo je neka druga Vojvodina,ovo je ono što je u nju došlo i okupiralo je u svakom pogledu! Ovo je žalosno,ovde se ne radi o nacionalnoj pripadnosti,ovde se radi o živom biću,detetu koje se bori za život! Sigurno ga otac i majka nisu podizali da bi ga neko ubijo! Imam sina i ne dao bog da mu se išta desi,a kamo li ovako nešto…Rešio bih svoj život !!! Ne daj se dečače,ostani u životu !

Dođoš
09/10/2018 07:52
Reply to  Bratac

Eto bratac možda su krivi kako bi vi novosađani i vojvođani rekli dođoši, krajišnici i bosanci. Koji su eto onako došli iz čista mira i naselili se tu, nisu proterani, nisu im kuće popaljene, srušene itd.
Otiđi ti u Albaniju ili čak na Kosovo i Metohiju pa kako bi oni rekli bujrum ti pričaj na srpskom da vidimo kako ćeš proći. I da kažem nisam za nasilje, rat itd, žao mi je momka, al mi se povraća na takve kao ti što si za sve nedaće krivi su dođoši.

Braca
09/10/2018 14:50
Reply to  Dođoš

Dođoš,ma baš te brige,bar imaš status u lepoj Vojvodini! A meni tu jeftinu demagogiju nećeš prodati,jer te to upravo i dovelo u tu multinacionalnu i visoko tolerantnu Vojvodinu,kako bi mi Novosađani i Vojvođani rekli. I odrastao sam i sa Muslimanima,Hrvatima,Mađarima i uvek ih gledao kao ljude pa mi čak i taj “bujrum” nikada nije zasmetao! A koliko vidim kroz tvoj tekst i dalje forsiraš te neke “kontraste” počev od govornih razlika. Tako da me nisi baš nešto ubedio da ti “žao momka” ! Ostaj mi pozdravljen Dođoš.

paja patak
08/10/2018 16:38

Ma potukli se medjusobno