Foto: www.uns.ac.rs

U amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, danas, 7. decembra u 14 časova održaće se prezentacija Evropskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF 2019.

Evropski omladinski olimpijski festival – EYOF 2019 će se održati od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Reč je najvećem sportskom olimpijskom festivalu za mlade sportiste između 14 i 18 godina, koji se održava svake druge godine, slično olimpijskim i drugim kontinentalnim prvenstvima, kroz zimsko i letnje izdanje takmičenja.

U okviru EYOF 2019 u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, mladi sportisti će se takmičiti u velikom broju zimskih sportova, kao što su snoubord, skijaško trčanje, alpsko skijanje, hokej na ledu, brzo klizanje, umetničko klizanje, biatlon i karling. Takmičenja će biti održana na više lokacija u Sarajevu i Istočnom Sarajevu i njihovoj bližoj okolini, uključujući ski centre na Bjelašnici i Jahorini.

EYOF je u sastavu Evropskog olimpijskog komiteta koji ima ekskluzivna prava na događaj. Tokom godina postao je jedan od najviše rangiranih omladinskih događaja na evropskom kontinentu.

Zamisao o Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu predstavio je 1990. godine Žak Rog, bivši predsednik Evropskih olimpijskih komiteta, s ciljem da mladim sportistima omogući upoznavanje sa Olimpijskim pokretom i približi im olimpijske vrednosti i ideale, kao i njihovu univerzalnost.

Univerzitet u Novom Sadu i organizator EYOF 2019 zaključili su u prvoj polovini 2018. godine Sporazum o poslovnoj saradnji za potrebe kontinuirane recipročne podrške aktivnostima u vezi sa uspešnom pripremom organizacije i održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019. godine.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments