Na Zrenjaninskom putu, pri izlasku iz Novog Sada, pri kraju je izgradnja kružnog toka, koji će doprineti boljem povezivanju Novog Sada sa drugim delovima zemlje.

Semafor koji je regulisao saobraćaj raskrsnice državnog puta prvog B reda broj 12 i puta Šajkaškog odreda do kraja godine zameniće u potpunosti izgrađen kružni tok. Radovi koji su započeti krajem avgusta, trenutno su u četvrtoj fazi, ističu u Javnom preduzeću Putevi Srbije”, koje je investitor projekta.

U trenutnoj fazi izvode se radovi na rampi, kojom će se regulisati isključivanje vozila pre kružnog toka, iz smera Novog Sada ka Šangaju. Radovi se izvode na osnovu projektno-tehničke dokumentacije projektnog biroa “Via inženjering”, a izvođač radova je “Bačka put”.

Oko 20 hiljada vozila pređe ovaj državni put. Izgradnja kružnog toka, koja bi trebala da bude gotova, kako kažu, do kraja ove godine obezbediće ne samo brži protok saobraćaja, već i veću bezbednost građana, s obzirom da je do sada ovde zabeleženo dosta saobraćajnih nesreća.

Izvor: RTV

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
"rtb bor"
25/12/2020 08:14

SOSA, KRUŽNI REKORDER  Grad bakra Bor je rekorder po broju kružnih tokova i kružnih tački. Naime, tvorac i mislilac Spaskovski Blagoje, donedavni čelnik i grobar RTB Bor, je izgradio sedam kružnih tokova i tački na prostoru Bora u dužini od tri kilometra. Kružni tokovi i kružne tačke su reljefno dizajnirani, a na sredini je postavljen spomenik, njegov nema. Najmanja kružna tačka ima prečnika 1903 milimetara. Osim ovoga, on je izgradio zoološki vrt u gradu i dom za stara lica u na brdu iznad Bora. U zoo vrtu nema ježa, jer jedino njega ne može da jaše. On je autor muzeja krševa… Učitaj još »