Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Članovi Saveta za sport i omladinu prihvatili su na današnjoj sednici Predlog odluke o finansijskoj podršci Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu, za školsku 2021/2022.godinu.

Prema Predlogu odluke o finansijskoj podršci Fondu za stipendiranje i podsticanja napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika UNS-a, Grad Novi Sad se obavezuje da kao finansijsku podršku Fondu za školsku 2021/2022. godinu obezbedi sredstva za stipendiranje 15 darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu.

Stipendija se dodeljuje darovitim studentima u oblasti prirodno-matematičke (dve stipendije), tehničke (dve stipendije), poljoprivredne, tehnološke, medicinske (dve stipendije), ekonomske (dve stipendije), pravne (dve stipendije), humanističke nauke i u oblasti umetnosti i sporta.

Za školsku 2021/2022. godinu stipendija se utvrđuje u neto iznosu od 22 hiljada dinara, po darovitom studentu i dodeljuje se mesečno tokom 12 meseci.

O prihvaćenim predlozima raspravljaće odbornici i odbornice na sednici Skupštine Grada Novog Sada.

S.K.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments