Osma po redu “Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund” u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada održaće se od 14. do 21. jula u Novom Sadu.

Projekat se realizuje kao deo saradnje bratskih gradova, Novog Sada i Dortmunda, koja traje više od tri decenije. I ove godine, Kulturni centar Novog Sada će Letnju džez akademiju organizovati u saradnji sa Muzičkom školom “Isidor Bajić“.

Zahvaljujući gradovima Dortmundu i Novom Sadu i drugim partnerima i sufinansijerima, učešće u radu “Letnje džez akademije” nema kotizaciju. Svi zainteresovani polaznici mogu se prijaviti do 13. jula, a prijavu za osmu “Letnju džez akademiju Novi Sad – Dortmund” mogu preuzeti na sajtu Kulturnog centra Novog Sada popuniti je i poslati na imejl adresu:  [email protected] Prijava se može izvršiti i lično, dolaskom u Kulturni centar Novog Sada (Novi Sad, Katolička porta 5).

“Letnju džez akademiju Novi Sad – Dortmund” ove godine predvodiće Uve Plat saksofonista i predavač na Akademiji u Dortmundu, dok će profesorski tim činiti profesori iz Srbije i inostranstva.

Na osnovu nivoa znanja polaznika biće formirane grupe koje će tokom prepodneva i popodneva imati teorijsku i praktičnu nastavu. Osim što će polaznici moći da nauče da sviraju džez, a iskusniji i da usavršavaju svoje muzičko umeće, oni će imati priliku i da sklapaju prijateljstva i kreiraju zajedničke projekte.

“Osma Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund” Novosađanima će ponuditi dva džemsešna i dva koncerta koji i imaće nekoliko događaja

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments