Tokom razgovora sa polaznicima 17. i 18. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici juče 30. avgusta, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da Ministarstvo sprema prijem 1.000 novih pripadnika.

Prema saopštenju Ministarstva, Stefanović je istakao da je Centar za osnovnu policijsku obuku kamen temeljac razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova u kome mladi policajci dobijaju policijska znanja koja će primeniti u praksi i da se sprema prijem za 1.000 novih pripadnika Ministarstva, pre svega u redove policije, koji će zameniti kolege koji su otišle u penziju ili su prešli u druge organizacione jedinice.

Kroz rad u policijskim upravama, stanicama, jedinicama, kroz obaveštajno vođen model rada policije i kroz policiju u zajednici, kako je naveo Stefanović, ovi mladi ljudi steći će i iskustvo koje je neophodno da postanu policajci koji su uvek na usluzi građanima Srbije.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova stalno radi na razvoju, unapređenju kadrova, ali i sprovođenju obuka i treninga za policijske službenike, koji će im omogućiti sticanje novih znanja.

“Kroz karijerni razvoj svaki policajac ima jednaku priliku da bude i među starešinama i da pokaže građanima Srbije kako se voli zemlja i kako se čuva njena sigurnost i bezbednost”, istakao je Stefanović.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments