Postupajući sudija Osnovnog suda u Novom Sadu produžio je pritvor do 30 dana Miljanu Đurašinoviću (40) zvanom “Tasmanijski đavo” zato što je u subotu 22. decembra, prebio bivšu suprugu N. S. (34) na njenom radnom mestu.

Nadležni u sudu kažu da mu je pritvor određen zbog opasnosti da bi na slobodi mogao da ponovi krivična dela za koja se tereti a to je nasilničko ponašanje i nasilje u porodici. Takođe, sudija mu je u hitnom postupku izrekao meru zabrane prilaska i komuniciranja sa žrtvom nasilja.

Kako nezvanično saznaju oštećena N. S. prošla je bez značajnijih telesnih povreda, ali je prema rečima izvora “Blica” bliskog istrazi toliko preplašena da nije podnela prijavu protiv bivšeg supruga.

“Prilikom davanja izjave nadležnima N. S. je bila veoma uzrujana i delovala je jako uplašeno. Kada su joj saopštena njena prava, odnosno kada joj je rečeno da može da podnese prijavu protiv osumnjičenog ona je to odbila i ne znamo da li će se predomisliti. Za sada Đurašinovića gonimo po službenoj dužnosti za krivična dela nasilničko ponašanje i nasilje u porodici”, priča izvor “Blica”.

Miljan Đurašinović je od ranije poznat policiji i javnosti po svom nasilničkom ponašanju, a poslednji u nizu incidenta u koje je umešan dogodio se u subotu prepodne u novosadskoj piceriji “Karibik” u Bulevaru oslobođenja 35 dok je N. S. bila na smeni.

On je N. S. tukao pred kolegama i posetiocima lokala, a zatim je izvadio nož i pretio ljudima koji su hteli da joj priteknu u pomoć. Nakon što su ustuknuli, Đurašinović je počeo da baca stolove i stolice po piceriji i naterao bivšu suprugu da uđe u kola i odvezao je u nepoznatom pravcu.

Policija se brzo stvorila u piceriji ali tada su mogli samo da uzmu izjave od svih i da jave kolegama da se daju u poteru za Miljanom i N. S.

Par sati nakon incidenta policiji se javila oteta N.S. i objasnila šta se desilo jer je znala da su njene kolege pozvale patrolu u pomoć.

“N. S. nam je dala dovoljno informacija i do uveče smo uspeli da lociramo i uhapsimo Đurašinovića kome je po nalogu javnog tužioca određen pritvor i izrečena mu je hitna mera zabrane pristupa oštećenoj koja je na sreću prošla neozleđena”, priča za “Blic” izvor iz policije.

Izvor: Blic

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments