Program dečijih Zimzarija do 11. januara

       

Završnicu manifestacije Novosadske BIG dečije Zimzarije 8 ulepšaće kreativo-edukativne radionice inspirisane umetnošću i veliki novogodišnji maskenbal u zabavnom parku Starli.

Do kraja zimskog raspusta deca će proći školicu javnog nastupa, saznaće sve o gradovima Evrope i njihovim istorijskim spomenicima i naučiće božićni rečnik na engleskom jeziku.

Kinezi brain u centru Školarko je dinamičan program koji će decu tokom ova tri dana povesti  na veoma zanimljivo putovanje po Evropi, dok će učesnici radionica u Galeriji Rajka Mamuzića posmatrajući sliku “Gracije“ Dragutina Cigarčića razgovarati o tome kako su se nekada ljudi zabavljali na balovima, kako su se oblačili, ponašali, šta su plesali. U kreativnom delu radionice deca će oblačiti i ulepašavati “Gracije“ i slušati muziku sa balova i to je samo jedna od tema o kojima će govoiti i učiti u ovoj Galeriji.

U jezičko-edukativnom centru Misliša i Igriša ploviće u zemlju Getea i romantizma i upoznati se sa sa tim vremenom, kulturom, hranom, dvorcima, bajkama i braćom Grim, dok će u produženom boravku u okviru zabavnog parka Starli moći da učestvuju na jezičkim radionicama na engleskom jeziku, prođu Veseli Starlijev poligon sa učiteljima iz produženog boravka i učestvuju na najvećem novogodišnjem maskenbalu gde će najbolje maske osvojiti i nagrade, a sve to uz igranje u igraonici zabavnog parka.

Svi programi u okviru Zimzarija 8 su besplatni za sve učesnike, uz obavezno prijavu. Svi zainteresovani koji žele da rezervišu svoje mesto na radionicama treba da posete websajt  gde se nalazi program manifestacije i prijave se putem telefona.

Programi će se pored gore spomenitih lokacija, realizovati i u prostoru Priljatelja dece Novog Sada, Play centra, Dva pera, Centra za proizvodnju znanja i veština, Zumba Kids-a, Kapuera akademije Novog Sada, Aikido Ikeda Dojo i Dečijeg kulturnog centra. Organizator manifestacije Dečiji kulturni centra Novi Sad i ove godine je najmlađim Novosađanima omogućio da se upoznaju sa značajnim umetničkim delima, starim zanatima, drugim kulturama i jezicima na preko 20 lokacija u Novom Sadu. Pod sloganom Kad kazaljke krenu unatraške deca su se upoznala i sa nekim od najznačajnijijh institucijama grada. Na taj način deci je približen i značaj godine koju je Evropska unija prograsila godinom Evropskog kulturnog nasleđa.

Osmu po redu manifestaciju za decu Novosadske dečije BIG Zimzarije, organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra “BIG“.

Kompletan program sa tačnom satnicom poslednja tri dana ovogodišnje Zimzarije do 11. januara.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments