Posetioce Kulturnog centra Novog Sada u ponedeljak, 26.februara očekuje izložba slika ”Zapisi plutajućeg sveta”  i tribina ”Karađorđe i Srpska revolucija 1804. godine – rađanje slobode”.

Izložba slika i crteža Jelene Šimić Popović “Zapisi plutajućeg sveta” biće otvorena 26. februara u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada sa početkom u 19 časova. Izložba će trajati do 12. marta 2018. godine.

Autorka izložbe Jelena Šimić Popović rođena je u Somboru 1977. godine. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek likovne umetnosti, smer slikarstvo u klasi prof. Jovana Rakidžića 2003. godine, a magistrirala 2009. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, iz oblasti digitalni kolaž, na odseku slikarstva, u klasi prof. Jovana Rakidžića.

Tribina “Karađorđe i Srpska revolucija 1804. godine – rađanje slobode” biće održana 26. februara u 19 časova u Klubu “Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada. Autor i predavač je Srđan Graovac.

Prema rečima organizatora, predstojeći razgovori na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada pokušaće da „osvetle“ najvažnije uzroke i istorijske uslove koji su uticali na pokretanje Srpske revolucije, kao i da ustanove organsku vezu revolucije sa biografijom vožda Karađorđa i njegove uloge u izgradnji moderne srpske države.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments