Program manifestacije “Novosadska jesen”

       

Svečano otvaranje 16. “Novosadske jeseni” održaće se u utorak, 24. oktobra u 11 časova. Na samom otvaranju će nastupiti Društvo “Instrumental” iz Novog Sada.

“Novosadska jesen” je tradicionalna izložba cveća, sadnica i opreme za uređenje vrta koja se organizuje svake godine u oktobru, kao prilika Novosađanima i gostima Novog Sada da na jednom mestu pronađu sve što je potrebno za prolećno uređenje bašte.

Ove godine će biti prikazane izložba cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, izložba meda i zdravstveno-bezbedne hrane i izložba starih i umetničkih zanata. Izložbe su prodajnog karaktera, a ulaz je slobodan.

Radno vreme manifestacije: četvrtak i petak od 9 do 20 časova, a subota od 9 do 17 časova.

Osim izložbi, manifestaciju “Novosadska jesen” čine i brojni stručni, obrazovni, kulturni i dečiji sadržaji za posetioce svih uzrasta.

U utorak, 24. oktobra, sa početkom u 12 časova održaće se predstavljanje Programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”:

 • predstavljanje rezultata nakon 10 godina realizacije Programa
 • predstavljanje novog Javnog poziva za školsku 2019/2020. godinu u organizaciji Pokrajinske vlade, ReCan fondacije i Pokreta gorana Vojvodine
 • stručni skup “Prednosti i izazovi projektne nastave u obrazovanju za održivi razvoj” u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada.

Takođe, u utorak, sa početkom u 18 časova će se održati stručni skup “Prednosti i izazovi projektne nastave u obrazovanju za održivi razvoj” u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada, za nastavnike novosadskih osnovnih škola.

Radionice tokom manifestacije:

Četvrtak i petak:

 • 10 časova – “Кolaž jesenjih boja” – radionice za predškolski uzrast
 • 11.30 časova – “Jesenja šetnja” – radionice za mlađi osnovnoškolski uzrast
 • 13 časova – “Jesenja šetnja” – radionice za mlađi osnovnoškolski uzrast
 • 14.30 časova – “Кad lišće promeni boju” – radionice za stariji osnovnoškolski uzrast

Subota:

 • 10 časova –  “Cvet za komšiju i lepši Novi Sad” – radionica sadnje za decu posetioce
 • 10.30 časova – “Sasvim prirodna subota – goroljubi” – radionica za najmlađe članove pokreta gorana

Nastupi tokom manifestacije:

Četvrtak:

 • 18 časova – Škola folklora AКUD “Sonja Marinković”
  18.40 časova – Društvo mladih muzičara “Instrumental”

Petak:

 • 18 časova – Dečiji hor “Zvončići”
 • 18.40 časova – Udruženje “Folklorika”

Subota:

 • 12 časova časova – Dečiji hor “Čarobne frulice”

Ovoga puta će Pokret gorana Vojvodine i Inženjeri zaštite životne sredine imati svoje štandove. Pokret gorana Novog Sada će imati zajednički štand sa Pokretom gorana Vojvodine i predstaviće ekoturističku ponudu za narednu sezonu u Sremskim Кarlovcima, dobiju informacije o novom programu koje radi Pokret gorana Novog Sada – Sasvim prirodna subota, kao i informacije o zimskim i letnjim Goranskim Eko Кampovima. Udruženje “Inženjeri zaštite životne sredine” će tokom svog učešća na manifestaciji promovisati reciklažu papira i svima koji budu želeli rado izvršiti zamenu starog papira za sadnice cveća i drveća. Pariteti za razmenu biće – 10 kg papira = 1 sadnica cveća i 60 kg papira = 1 sadnica drveća. Svi zainteresovani moći će da dobiju i više informacija o procesu reciklaže i načinima na koji mogu da smanje svoj uticaj na životnu sredinu i doprinesu njenom očuvanju.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments