Program Novosadskih BIG dečijih Zimzarija do 6. januara

       

Nastavak Novosadskih BIG dečijih Zimzarija, manifestacije koja je posvećene deci tokom celog zimskog raspusta, obeležiće besplatne radionice, predstave i programi inspirisani božićnim praznicima, simbolima srpske slave, proslavom Nove godine u svim krajevima sveta ali i filmom, glumom i dečijim samopouzdanje.

Programi će se realizovati u Muzeju Vojvodine, Dečijem kulturnom centru Novi Sad, tržnom centru BIG, Dečijem edukativnom centru Školarko, Udruženju Happy spot, Udruženju građana Matica, Centru za proizvodnju znanja i veština, Gradskoj biblioteci Grada Novog Sada i u prostorijama Zumba Kids kao i do sada svi programi za decu biće besplatni, uz obaveznu prijavu.

U Muzeju Vojvodine deca će saznati koje su najčešće slave, i kako se proslavljaju? Kako se pripremiti za slavu, i šta pokloniti domaćinu? Nakon igranja slave, deca će izrađivati svečane, slavske svećnjake i ukrašavati ih, dok će u Dečijem kulturnom centru pohađati časove glume, a u Gradskoj biblioteci učestvovati na literatno likovnoj radionici pod nazivom Stare teme koje protiču kroz vreme.

U Centru za proizvodnju znanja i veština saznaće kako je nastao film i ko je ikona nemog filma? Šta je to neverbalna komunikacija, kako izraziti emocije i praviće njihov film.

U Matici će moći da prisustvuju radionicama gde će razvijati samopouzdanje a pravi božićni program ovog petka, subote i nedelje (Badnji dan) decu i roditelje očekuje u tržnom centru BIG gde će moći da pogledaju predstave ,”Novogodišnja žurka”, “Patuljci u nevolji” i “Milion osmeha” koje će za njih izvoditi glumci iz pozorišta Lane ili da učestvuju u radionicama “Maske iz zemlje Baba Mrazice“, “Vitlejmska bajka“ i “Božić Bata, sneg za vrata“ koje su za njih pripremili Muzej Vojvodine i DKCNS.

Najmlađi sugrađani upoznaćete se značajnim umetničkim delima, starim zanatima, jezicima i kulturama drugih naroda na preko 20 lokacija u Novom Sadu zahvaljujući besplatnim radionicama i programima koje je sa učesnicima manifestacije pripremio Dečiji kulturni centra Novi Sad.

Tokom ovogodišnjeg izdanja Zimzarija biće realizovano preko 120 kreativno-edukativnih i sportsko-rekreativnih programa za decu uzrasta od 4 do 14 godina. Ovo je ujedno i najveće izdanje Novosadskih dečijih Zimzarija do sada.

Podeljeno je 12.000 primeraka Knjižica sa kompletnim programom Novosadskih dečijih BIG Zimzarija 8 a sve informacije o ovogodišnjem izdanju Novosadskih dečijih BIG Zimzarija možete pronaći i na zvaničnom sajtu Dečijeg kulturnog centra Novi.

 

Osmu po redu manifestaciju za decu Novosadske dečije BIG Zimzarije, organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra “BIG“.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments