Program pozorišnog festivala INFANT za vikend

       

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra – INFANT, održava se od 25. juna do 2. jula, na više lokacija u gradu.

Program festivala za vikend, 29. i 30. jun:

Subota, 29. jun u 21 čas u Pozorište mladih, Velika sala

  • LJUDSKA SRAMOTA

#reteteatro41 i fondacija Matera Bazilikata 2019, Italija
“Ljudska sramota“ je predstava koja istražuje temu sramote, kako individualnu tako i kolektivnu, kroz dramsku konstrukciju koja telo pretvara u pričanje. “Ljudska sramota“ pruža publici razigrano iskustvo. To je studija između kolektivnog i intimnog srama, društvenog i porodičnog. Silvia Gribaudi i Mateo Mafesanti ironičnim jezikom koji povezuje ples i pozorište, razvijaju predstavu u kreativnom procesu u čijem su nastajanju učestvovale i zajednice (zatvorenici) u kojima su radili. Tokom predstave, gledalac uživa u kreativnim idejama koje se fokusira na pitanje: Kada je pravo ili ne stideti se bilo čega?

Nedelja, 30. jun u 20 časova u KCNS, sala

  • SREBRNI NOŽ/GREŠKA PRI SLETANJU

Goblin parti, Južna Koreja
“Srebrni nož“ je inspirisan “Eunjangdom“ (srebrnim nožem), nožem koji je u cilju očuvanja čednosti, služio za ubistva i samoubistva. U komadu “Srebrni nož“, žene imaju kontradiktorne likove. One su ponekada nežne i nemilosrdne, ili žilave ali osetljive, a ponekad i stidljive ali ljute. Kroz ovaj komad, Goblin parti prikazuje ljudsku emociju koja mora da živi kroz život sa nečim skrivenim u umu izvan identiteta žene.
“Greška pri sletanju”. Pozdrav, Zemljani. Naša tela koja podsećaju na krug mogu izgledati čudno. Ne bojte se. Došli smo sa drugog mesta, a ne sa Zemlje. Mi smo živa bića koja su komandovala prisilno sletanje. Želeli bismo da vas posmatramo i pokušamo da vas oponašamo neko vreme. A onda ćemo otići odavde. Zašto ne posmatrate sebe kroz naša tela? Nađite vremena da vidite svoj svet i život kroz naša čudna tela.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: