Promenada dobila privremenu dozvolu na tri meseca

       

Šoping centar Promenada dobila je danas, 15. novembra novu privremenu dozvolu za rad koja će važiti tri meseca, sapšteno je iz ovog šoping centra.

“Kako smo nedavno dobili više upita u vezi sa implementacijom rešenja za menadžment podzemnih voda ispod šoping centra Promenada želimo da podelimo sa vama najsvežije informacije na pomenutu temu. Tokom poslednjih godinu dana investirali smo značajna sredstva u implementaciju SCADA sistema za praćenje i kontrolu podzemnih voda. Takav sistem nam omogućava da imamo jako precizna merenja koja nam nedvosmisleno pokazuju kako je ukupna količina vode koju procesiramo i nakon toga ispuštamo u javnu kanalizacionu mrežu 5 do 6 puta manja od maksimuma koji je dozvoljen. Iz tog razloga, možemo sa sigurnošću reći da ne postoji nikakvo značajno opterećenje kada je u pitanju kanalizaciona mreža. Pored toga, kompanija NEPI Rockcastle je realizovala i izradu stručnih elaborata koji su zahtevani od nadležnih institucija i koji su potvrdili da ne postoji negativan uticaj na izvorište Štrand, da sam objekat Promenade i okolni objekti nisu ugroženi, kao i da ne postoji opasnost od bilo kakvog sleganja tla. Takođe, možemo reći i da je kvalitet procesirane vode ostao nepromenjen, što govori o tome da je situacija potpuno stabilna. Rešenje koje je implementirano uključuje najnapredniji sistem za filtraciju vode koji je jedinstven u Srbiji i po prvi put implementiran kod nas. Taj sistem nam omogućava da dobijemo jako čistu vodu koju dalje koristimo za toplotne pumpe namenjene grejanju i tako zagrevamo deo šoping centra Promenada. Sa takvim rešenjem osiguravamo da voda koju uzimamo iz zemlje bude iskorišćena i dodatno umanjujemo potrošnju energije šoping centra Promenada, pozitivno utičući na životnu sredinu. Preostala obrađena voda se nakon toga ispušta u kanalizacioni sistem kao tehnička voda koja ispunjava sve uslove koji su definisani od strane gradske službe. Kompanija NEPI Rockcastle ima potpisan ugovor sa JKP VODOVOD I KANALIZACIJA za pomenutu uslugu koji je u potpunom skladu sa postojećim zakonima i regulativama. Zbog promena uzrokovanih implementacijom rešenja za menadžment podzemnih voda, samim tim i projekta, nova privremena dozvola je zatražena i sve potrebne informacije za takvu dozvolu su predate IBS institutu. Nova dozvola je izdata i validna od danas na period od 3 meseca”, direktor šoping centra Promenada, Boris Stevović.

Autor: nsuzivo.rs

 

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Igor

Pa dali je uopšte realno da su sagradili toliki objekat i uložili toliki novac na zemljištu koje ima problem sa podzemnim vodama za koje netreba biti baš stručnjak i znati da je voda nepredvidiva, pogotovo u blizini reke i to ne bilo koje reke već Dunava? I sad će dobijati te privremene dozvole na 3 meseca sa kojima grad samo skida odgovornost sa sebe kada dođe do neizbežnog kuršlusa koji će kad tad da se dogodi i napravi takav haos kad tad, apsurd mi je apsolutno komplet izgradnja tog objekta pored Spensa, koji su mogli renovirati i od njega napraviti… Učitaj još »