Promocija biografije Bode Ninkovića i svirka grupe OPS čiji je Boda član, biti održana u četvrtak, 30. maja od 19 časova u kreativnom centru Prostor, Beogradska 11, Petrovaradin.

O knjizi će govoriti: marketing konsultant i pisac Lazar Džamić, autor Jovica Tišma i glavni lik u knjizi Slobodan Boda Ninković. Nakon toga uslediće i svirka Grupe OPS “najboljeg EX YU benda za koji niko nije čuo”, a čiji su članovi upravo Boda Ninković, zatim Jovica Tišma i Braca Martić.

Knjiga “Slušaj sine ove velike reči” je priča o životu jednog velikog glumca, ali ona nije baš uobičajena glumačka biografija. Režirana je tako da čitalac kroz priču o Bodi proživi i svoje detinjstvo. Kako kaže autor biografije Jovica Tišma “još kao sasvim malo dete Boda je stupio na scenu u kostimu, kao neko ko će biti ono što jeste pretvarajući se u nekog drugog – mama mu je vezivala mašnice i oblačila haljinice”.

Boda je do sada odglumio više od 100 uloga, a jedini je glumac koji je u tokom jedne večeri, istovremeno, igrao u dve predstave – u dva pozorišta. Bio je Mića Šaft, Šule, Doktor za probleme, Kustudić, Vučina, Cane pilot, Dikan, Drug Uča, Paralaža Mita, Šilja, Veliki Štrumpf, Zmaj Ognjen, Marko Kraljević, Kiza. A između svih tih uloga teče jedna životna priča koja mami osmeh, budi emocije, golica nas po uspomenama. Uzbudljiva, verodostojna, lekovito zabavna i duhovita. Jer ona nije samo biografija glumca – ona je knjiga o Bodi.

Autor biografije Jovica Tišma uglavnom piše za decu, a do sada je radio kao novinar u Radio Smederevu, uređivao časopis Svici za decu i Smederevski magazin za odrasle. Tri i po decenije od neuspešnog pokušaja da postane školovan glumac napravio je profesionalno putujuće Pozorište “Dečja Zemlja”, za koje piše, glumi i režira.
Autor: nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments