Promocija donacije Vlade Japana Gimnastičkom savezu

       

Načelnik Gradske uprave za sport i omladinu Vlastimir Mastilović je prisustvovao promociji donacije Vlade Japana Gimnastičkom savezu Srbije koja je održana, danas, 7. marta, u Sokolskom društvu “Vojvodina“.

Doniranim sredstvima u iznosu od oko 78 000 evra kupljene su takmičarske sprave i rekviziti za sportsku i ritmičku gimnastiku u nacionalnim gimnastičkim centrima u Novom Sadu, Kostolcu i na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu.

“Grad Novi Sad je ponosan na Sokolsko društvo Vojvodina, najstarije gimnastičko udruženje, a brojna sportska međunarodna takmičenja iz ove oblasti se organizuju u našem gradu. Donacija Vlade Japana od ogromnog je značaja za naše gimnastičare svih uzrasnih kategorija jer će doprineti unapređivanju uslova za svakodnevno treniranje, te omogućiti postizanje vrhunskih rezultata na domaćim i međunarodnim takmičenjima u sportskoj i ritmičkoj gimnastici”, rekao je Vlastimir Mastilović.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je rekao da Pokrajinska vlada ulaže mnogo u gimanstički sport.

“Sokolsko društvo Vojvodina je nosilac razvoja gimnastičkog sporta i ova donacija nam je od velike važnosti. U predolimpijskoj godini postoje naznake da ćemo imati predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju, a to je naš gimnastičar Vlada Raković koji je postigao izuzetne rezultate”, naglasio je Vladimir Batez.

V. d. pomoćnik Ministra omladine i sporta Darko Udovičić je u ime Vlade Republike Srbije izrazio veliku zahvalnost Vladi Japana na donaciji gimnastičkom Savezu Srbije i dodao da će naši gimnstičari opremu koristiti na najbolji mogući način i tako doprineti još boljoj poziciji gimnastičkog sporta u Srbiji.

Otpravnik poslova Ambasade Japana Tecuja Cubota izjavio je da se nada da će se prijateljski odnosi Srbije i Japana dalje razvijati i poželeo srpskim gimnastičarima uspešne treninge i da osvoje medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: