Promocija knjige “Racionalno-emotivna i kognitivno-bihejvioralna terapija” autora Milanka Vlajkova održaće se danas, 17. decembra u Pozorištu mladih sa početkom u 20 časova.

Кnjigu je objavio “Psihopolis institut”, a predstaviće je psiholog Кsenija Popadić.

Milenko Vlajkov  je osnivač i aktuelni predsednik Instituta za kognitivni menadžment u Štutgartu, autorizovanog od strane Albert Ellis Instituta iz Njujorka da izvodi sve nivoe stručne edukacije od Primary nivoa do nivoa Associate Fellow, završni psihoterapijski ispit i izdavanje internacionalne licence za RE&CBT. Milenko Vlajkov je  internacionalni supervizor za racionalno-emotivnu i kognitivno  bihejvioralnu terapiju (RE&CBT). Član je International Association for Cognitive Psychotherapy (IACP) i American Psychological Association (APA), Ärztekammer Deutschland (Lekarske komore Nemačke), Psychotherapeutenkammer Deutschland (Psihoterapijske komore Nemačke). Osim toga, Milenko Vlajkov poseduje Nemačku licencu za psihoterapiju (Aprobation für Psychologische Psychotherapie).

Milenko Vlajkov je studirao i magistrirao psihologiju na beogradskom univerzitetu. Objavio je brojne stručne i naučne radove i nekoliko knjiga medju kojima su najznačajnije:

  • Rational-emotive & kognitive Verhaltenstherapie, Handbuch, Stuttgart 2017
  • Wie zähmt man einen Elefanten und einen Affen, individuelle Meditation in 12 Bildern und 16 Erzählungen,  Stuttgart 2005
  • Der glänzände Geist, Die Enstehung der Lehre der Individuelle Meditation, Heidelberg 2011

Pored profesionalne karijere Milenko Vlajkov je tokom svog dosadašnjeg života pasionirano upražnjavao i jedan hobi meditirao je. U svojoj 14. godini je prvi put dosao u dodir sa knjigom “Joga za svakoga” koju je napisala Jasmina Puljo a u 20-oj je sreo svoga majstora meditacije Dali Čarmu koji mu je prenosio Učenje o Individualnoj Meditaciji narednih 14 godina. Milenko Vlajkov je postao nosilac linije i čuvar ovoga Učenja 1992. godine kada ga je njegov majstor posetio u Nemačkoj i ovlastio ga da Učenje proveri, prilagodi potrebama savremenog razvoja čovečanstva i proširi po svetu.

Ksenija Popadić je  diplomirani psiholog, magistar psiholoških nauka, trenutno na doktorskim studijama. Sertifikovani je RE&CBT psihoterapeut (Associate Fellow of the AEI) i supervizor (RE&CBT Supervisor) Instituta Albert Ellis iz Njujorka. Takođe je sertifikovani transakcioni analitičar kliničke specijalizacije (CTA) i  instruktor TA 101. Član je Evropskog udruženja za psihoterapiju (The European Association for Psychotherapy) i Internacionalnog udruženja za transakcionu analizu (International Transactional Analysis Association). Ima dugogodišnje iskustvo u psihoterapiji u različitim kulturnim kontekstima (Srbija, Meksiko, Nemačka).

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments