Promocija knjige “Spomenar večnim srpskim prijateljima” u KCNS

       

Promocija knjige “Spomenar večnim srpskim prijateljima” autora Dragana Miloševića održaće se u sredu, 8. maja u klubu “Tribina mladih”, s početkom u 19 časova.

Na promociji će, pored autora, govoriti i Tomislav Kresović, recenzent.

Knjiga “Spomenar večnim srpskim prijateljima“ autora Dragana Miloševića u izdanju Karić fondacije, a recenzent i ove knjige Dragana Miloševića je g. Tomislav Kresović, novinar, publicista i politički komentator iz Beograda. Kresović je pisac osam publikacija i knjiga, bio je recenzent za deset knjiga, kolumnista je u više portala i listova, a u periodu od 28 godina objavio je oko 5000 analitičkih tekstova.

Dragan Milošević je diplomirao na fizičkoj hemiji Prirodno-matematičkog fakulteta u Beogradu, master studije završio je na Ekonomskom fakultetu, a specijalizirao je veštački uticaj na vreme i fiziku oblaka na čuvenom Juta državnom Univerzitetu u SAD-u.

Autor je ili koautor brojnih instrukcija, studija, stručnih radova i realizovanih  projekata u oblasti hidrometeorologije, energetike, rudarstva, saobraćaja i zaštite životne sredine. Objavljivao je radove na domaćim i međunarodnim naučno-stručnim konferencijama, posebno one koji su predstavljali inovativna dostignuća u pomenutim delatnostima. Profesionalno ostvaren i afirmisan kao stručnjak na međunarodnom nivou, umesto da konformistički uživa u položaju i uspešnim poslovnim rezultatima, on je uvek težio ka novim saznanjima, novim izazovima i dostignućima. Nezadovoljan dugogodišnjim opštim stanjem u društvu i državi, poslednjih šest godina intenzivirao je i svoj istraživačko-publicistički rad kroz koji je odlučio da se ogleda i kao hroničar svog vremena. Rezultat tog iscrpnog, autentičnog rada su njegove dve prethodne knjige, “Narodni budilnik“ i “Heroine Srbije-Vekovnik“ kao i ova najnovija – “Spomenar večnim srpskim prijateljima“.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments