Foto: Odmoriubih.ba/Neum/radiosarajevo.ba

-Neum kao destinacija, jedan biser Jadrana, podigao je kategoriju smeštajnih kapaciteta na novi, zavidni nivo. Iskustva su nam jako pozitivna i zato smo se odlučili da napravimo promociju u Republici Srbiji- naveo je Dragan Jurković, načelnik opštine Neum.

Neum se sprema za novu turističku sezonu, a ove godine nadaju se boljoj sezoni nego prošlogodišnjoj. Rekordan broj poseta imali su 2019. godine, dok je prošle godine Neum bio jedna od glavnih destinacija turista iz Srbije.

Načelnik opštine Neum Dragan Jurković istakao je da su turisti iz Srbije činili 25 posto ukupnog broja turista koji su posetili i letovali u ovom jedinom gradu u Bosni i Hercegovini koji izlazi na Jadransko more.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Promociji Turističke organizacije Neuma u Novom Sadu prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

-Kada gledate geografsku kartu imate osećaj da je na otvorenom moru, a kada uveličate i pogledate taj spoj Hercegovine i Dalmacije onda vidite da je to jedan divan zaliv. U oblast turizma se ulaže i vidljiviji su za turiste iz Srbije. Imaju jednu prednost, a to je isto govorno područje, blizina, sjajna kuhinja i ambijent. Nadam se da će svi gosti iz Srbije i Novog Sada kada odu ove godine u Neum da će se osećati kao među prijateljima- istakao je gradonačelnik.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik je naglasio da će ista kompanija iz Kine graditi most u Novom Sadu, kao i Pelješki most, koji će povezivati BiH i Hrvatsku.

-Ja sam srećan što će te kompanije graditi taj predivni most na Jadranu i na Dunavu. To je nešto što pokazuje da smo mi kao region, Srbija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina, mnogo vidljiviji i atraktivniji. Samo da ne ratujemo, da se ne svađamo, već da putujemo i trgujemo- izjavio je Vučević.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments