Promocija Pretraživača kulturnog nasleđa u Novom Sadu

       
Arhiv grada Novog Sada

Ministarstvo kulture i informisanja u ponedeljak, 27. maja, u 12 časova upriličiće promociji Pretraživača kulturnog nasleđa koja će biti održana u Novom Sadu, u Istorijskom arhivu grada, ul. Filipa Višnjića 2 a.

Pretraživač kulturnog nasleđa je nacionalni projekat u oblasti digitalizacije u kulturi pokrenut od strane Ministarstva kulture i informisanja uz stratešku podršku kompanije Majkrosoft Srbija i nastao je sa ciljem da se najširoj javnosti predstave digitalizovani fondovi i obezbede informacije o kulturnom nasleđu koje se čuva u bibliotekama, arhivima, muzejima, galerijama i zavodima za zaštitu spomenika.

Кao prvi objedinjeni portal za pretragu kulturnog nasleđa Srbije i mapiranje spomenka i ustanova kulture, Pretraživač garantuje verodostojnost obrađenih podataka i može biti pokretač mnogih pozitivnih procesa kako u međuinstitucionalnoj saradnji, tako i u razumevanju i jačanju kulturnog identiteta, privlačenju nove publike i popularizaciji kulture i umetnosti u samom društvu.

Na promociji će govoriti pomoćnik ministra kulture za digitalizaciju kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva dr Dejan Masliković, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i generalni direktor kompanije Majkrosoft Srbija Željko Vujinović.

Autor :nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments