Promocija trilogije “Mi smo branili Košare” u KCNS

       

Promocija trilogije “Mi smo branili Košare” održaće se u ponedeljak, 22. aprila u 19 časova u klubu “Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada.

Moderator tribine Stevan Babić.

Na tribini će govoriti:

  • Nenad Milkić, autor
  • Marija Kovačević

Nenad Milkić je diplomirani pravnik, pesnik i književnik. Rođen je 1. februara 1985. godine u Loznici, detinjsto je proveo u Banji Koviljači. Trilogiju “Mi smo branili Košare“ čine romani: “Poslednja straža” (2014), “Zov karaule“, (2016) i “Besmrtni bataljon“  (2018).

Roman “Poslednja straža“ prati poslednje mesece života 19-godišnjeg vojnika Vladimira Radoičića koji je ubijen u zasedi šiptarskih terorista 30. septembra 1998. godine u neposrednoj blizini karaule “Košare“. Drugi deo romana govori o njegovoj porodici i kako su se suočili sa porodičnom tragedijom. Roman je zasnovan na istinitom događaju i velikim delom se oslanja na stvarne likove i događaje, dok se tragovi fikcije mogu primetiti samo u delovima gde je to bilo neophodno.

Roman “Zov karaule“ je drugi deo trilogije “Mi smo branili Košare“ i zasnovan je na istinitim događajima ispričanim od strane preživelih heroja, i nastao je u znak sećanja na one koji se sa Košara nisu vratili.

Roman 2Besmrtni bataljon“ je poslednji deo troknjižja o karauli “Košare“ u kojoj su kroz pričanje u prvom licu opisane priče graničara, a sve u cilju da se ne zaborave dani herojske odbrane od kopnene agresije sa teritorije Albanije, kao i da se sačuva sećanje na golobrade mladiće koji se sa planine nikada nisu vratili kući.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments