Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Кravić prisustvovao je promociji projekta “Edukacija za unapređenje bezbednosti u saobraćaju učenika srednjih škola na teritoriji Grada Novog Sada” koji realizuje Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju, uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve.

“Gradska uprava za saobraćaj i puteve već treću godinu sprovodi projekat edukacije za unapređenje bezbednosti dece u saobraćaju od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Ove godine krećemo sa edukacijom učenika srednjih škola, koji spadaju u drugu kritičnu grupu učesnika u saobraćaju, jer se u tom uzrastu uključuju u saobraćaj sa dozvolama za mopede, a na kraju srednje škole mnogi od njih postaju i vozači B kategorije, pa zato dodatnu pažnju treba obratiti kada je u pitanju njihova bezbednost u saobraćaju. Učenici 16 novosadskih srednjih škola su uključeni u ovaj projekat, a u toku sledeće godine ona će obuhvatiti decu od petog do osmog razreda, tako da bi svi učenici od prvog razreda osnovne škole, pa do četvrtog razreda srednje škole prošli obuku”, rekao je Aleksandar Кravić.

Edukator u Centru za unapređenje bezbednosti u saobraćaju Marina Tucaković je rekla da Projekat podrazumeva vršnjačku edukaciju učenika prvih i drugih razreda srednjih škola u Novom Sadu.

“Mladima ukazujemo na potencijalne opasnosti usled korišćenja mobilnih telefona u saobraćaju, kao i na posledice koje nastaju zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, odnosno kacige. Poseban segment edukacije odnosi se na opasnosti koje vožnja, pod dejstvom alkohola ima na učesnike u saobraćaju. Prvi deo Projekta je počeo 30. januara kada su učenici trećih i četvrtih razreda srednje škole prošli teorijsku i praktičnu obuku i dobili sertifikat i zvanje edukatora, kao i mogućnost da stečena znanja prenesu svojim vršnjacima”, rekla je Marina Tucaković.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments