Foto: Leafly

Pozivaju se svi ljubitelji umetnosti i kuvanja da se priključe novom umetničko-gastronomskom izazovu Galerije Matice srpske “Ukus umetnosti”, koji će biti realizovan tokom decembra i januara na društvenim mrežama Galerije. Malo vremena, malo uživanja u umetnosti, malo kreativnosti i u duhu praznične atmosfere podelimo recepte inspirisane umetnošću! Ispunimo i začinimo svakodnevnicu bojama, ukusima i mirisima umetnosti.

Tokom ove nedelje, od 30. novembra do 6. decembra, inspiraciju za vaš kulinarski recept pronađite na slici Milana Кonjovića Lukac, karirana salveta iz 1951. godine, a već od sledeće nedelje očekuje vas novo delo. Polazeći od sastojaka na slici, kreirajte ili se prisetite vašeg omiljenog recepta. Recept podelite u komentaru objave “Ukus umetnosti” na Fejsbuk stranici ili Instagram profilu Galerije Matice srpske.

Da li ste se nekada zapitali kakav je ukus umetnosti i da li inspiraciju za kuhinju možemo pronaći u umetničkim delima?

– Mi verujemo da možemo, jer pažljivim posmatranjem umetničkih dela i prepuštajući im se, sva naša čula se aktiviraju stvarajući utisak da možemo da čujemo zvuke i osetimo mirise i ukuse koji sa njih dopiru. Baš kao što umetnik upotrebom boja, njihovom pastuoznošću ili lazurnošću i u kombinaciji sa oblicima stvara estetsku harmoniju, tako i ljubitelji kuvanja tragaju za novim odnosom sastojaka kako bi kreirali savršen ukusa – kažu iz Galerije Matice srpske.

Pronađite inspiraciju u umetničkim delima, oprobajte se u kreativnom izazovu #ukusumetnosti i podelite sa nama svoja isustva!

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments