Foto: Printscreen/YouTube

Nekada naš neprikosnoveni lider u opekarskoj industriji nastavlja da srlja u poslovni sunovrat, gomilajući neizmirene obaveze prema poveriocima

Kao da nema kraja poslovnoj agoniji fabrike crepa i keramičkih pločica “Toza Marković”. Sve je očiglednije da ova firma ne može da se iskobelja iz krize u koju je zapala.

U okviru sprovođenja unapred pripremljenog plana reorganizacije, Državno javno preduzeće Srbijagas pretvaranjem potraživanja za isporučeni gas u iznosu od 20 miliona evra, kao apsolutni većinski vlasnik, preuzelo je “Tozu”.

Foto: Printscreen/YouTube

Izjalovile su se nade oko 500 preostalih crepara i keramičara u poluuposlenim pogonima, jer fabrika i danas grca u dugovima.

U decembru prošle godine, usledilo je hapšenje odgovornih lica “Toze Markovića” na čelu sa Vladimirom Ilićem, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja i naneli protivpravnu imovinsku štetu preduzeću u iznosu od, bezmalo, 600 miliona dinara.

Nekada naš neprikosnoveni lider u opekarskoj industriji nastavlja da srlja u poslovni sunovrat, gomilajući neizmirene obaveze prema poveriocima.

Nema sumnje da su sredstva koja se potražuju od fabrike mogla biti iskorišćena za unapređenje komunalnih usluga i poboljšanja kvaliteta života građana.

Slede, nema dileme, novi neizvesni dani za fabriku, njene zaposlene i poverioce.

24sedam.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mile
17/06/2022 16:23

Toza Marković postaje gigan, a dusmani neka crknu.

Vlad
20/06/2022 15:12

I sindikat zajedno sa njima inace od giganta nema nista