foto: infostud.com

Studenti koji su zbog polaganja ispita produžili svoj boravak u domovima, od juče su zvanično počeli da napuštaju studenske sobe. U 10 studentskih domova u Novom Sadu boravi više od 3.000 studenata, a njih 1.566 produžilo je boravak do 15. jula zbog polaganja ispita. Od juče ih ostaje svega 220.

U Studentskom centru ističu da je i pored 1.566 studenata u 10 studentskih domova bilo smešteno i 958 posetilaca Exita, koji su u Novom Sadu boravili tokom trajanja festivala.

Istakli su i da je u svim domovima samo jedna osoba pozitivna na Kovid 19.

Martinović: Bez obzira na smenjenje broja obolelih od virusa korona, mi ćemo nastaviti sa strogom primenom mera

– Bez obzira na smenjenje broja obolelih od virusa korona, mi ćemo nastaviti sa strogom primenom mera. A sa radom će nastaviti i novi servisi koje smo uveli. Kol centar za podršku studentima tokom trajanja pandemije, kao i servis “Knjiga na klik” koji realizujemo s Gradskom bibliotekom koji studentima dok su u izolaciji omogućuje da na imejl dobiju neopohodnu literaturu za učenje – istakao je direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

S.K.

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Tesla
16/07/2021 09:27

Negde zapisati da primena strogih mera znači dovesti ljude sa exita u studentski dom, koji se šetaju bez maske, ko i kako hoće. Bar smo dobili posete koje smo molili, sad i bez potvrde o vakcinaciji, jer niko nije bio proveravan.
Ostalo bi i više studenata preko leta, ali je lepši osećaj ne platiti izopačenoj upravi i premeštati se u drugi dom, već se preseliti u stan i za iste pare komotnije živeti.

Tesla Hostel
16/07/2021 13:14
Reply to  Tesla

Mudro zboriš!