Prvi “Novosadski prajd” 17. maja na Trgu Republike

       

Prva “Novosadska nedelja ponosa” biće organizovana od 13. do 17. maja, dok će biti prvi “Novosadski prajd” biti održan 17. maja na Trgu Republike, najavila je danas grupa “Izađi”.

“Novosadsku nedelju ponosa” i prajd organizuje grupa “Izađi”, uz podršku grada Novog Sada i Omladinske prestonice Evrope, a cilj je da se poveća razumevanje i zatraži podršku većinske populacije za LGBTI osobe.

Grupa “Izađi” navela je da želi da doprinese izgradnji demokratskog društva u kojem svi mogu uživati ista prava bez obzira na svoju seksualnu orijentaciju i rodni identitet.

Izvor: FoNet/RTV

16
Komentari:

12 Komentara
4 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
16 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Njanja

Boze Pomozi!

Milan

Bravo!

Novo Naselje

Bebe nek se rađaju!!!! ‍‍

Danijel

Ovo samo u Srbiji može da bude.. Boze me ti sačuvaj

Necemo da Srbija bude zemlja pedera

Bice veselo bogami nadam seda imaju brze patike

Anonimac

Najdraži su mi neobrazovani i istripovani homofobi poput tebe, treba sramota da te bude.

Obrazovana

Uz duzno poštovanje, ali obrazovanje nema veze sa tim šta si i ko si…nije sramota biti bolestan i priznati da treba da se lecis a ne da paradiras… a mozda si u pravu on jeste ne obrazovam da nije ucio o bolesti kiju oni imaju, recimo kako se SIDA sirila, kako je kad ti zasivaju zadnjicu da nije obrazovan…

djole

jel dolaze opet organizovano autobusa?

Vuja

Nece se ovo lepo zavrsiti!

Saska

Koja su im prava ugrozena? Pitam!

Đole 99z

Za početak bi bilo dobro da nas ljudi ne nazivaju pedofilima i silovateljima. A bilo bi zgod o i da nas ne tuku na ulicama ako je ikako moguće. Ali sve ostalo je baš odlično. Super je kad dobiješ otkaz na poslu, kad te roditelji sa 16 godina izbace iz kuće, o tome da ti neko svremena na vreme preti batinama Ali zaboga koja su prava ugrožena?

Otac troje dece

Samo neuki mogu da vas zovu pedofilima i silovateljima.To sto vas tuku na ulicama debelo se zakonom sankcionise tako da uveki ima sveta kojem smeta takvo ponasanje ali niko vas ne ugrozava da se tako ponasate.Otkaze na poslu danas dobijaju mnogi,(naravno i roditelji sa decom)a pojedini se deklarisu kao lgbt populacija upravo da bi imali veca prava i bili zasticeniji od strane poslodavca.Ukoliko vas roditelj izbaci iz kuce sa 16 godina neko tu opasno nije shvatio kako bi trebalo da se ponasa..Ukoliko vam neko preti batinama pogotovo na rasnoj,nacionalnoj ili polnoj osnovi postoje veoma efikasni zakoni koji to sankcionisu.E,sada to… Učitaj još »

Nema ime

Jadan Kralj Petar

Entian

Divno… Cudno je da i prvi srpski roman koji opisuje zivot i uspeh jednog gej momka je bas vezan za Novi Sad. https://es-la.facebook.com/pg/entianluna/posts/

Strpljen

Jednom ce EU prestati da vas stiti, imace vecih problema (npr, kako da sacuva dupe od Rusa i Kineza) a onda cete doziveti nezapamcen masovan progon i odstrel. Ne zbog toga sto ste pederi i lezbejke, nego zato sto provocirate na sve strane kao klinac koji ima starijeg brata pa mu niko ne sme nista. Ne moze stariji brat doveka da bude tu. Strpljen spasen!

wizard

I sad na kraju vise od 1000 maturanata nece ici u centar da odigra svoj maturski ples zbog vase beskorisne parade koja nema poentu po meni. I nije mi jasno kako im je to prece od ovakve lepe humanitarne akcije od strane djaka.