Prvak opere SNP-a otvara četvrtu Dunavsku sonatu

       

Prvak opere Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Saša Petrović nastupiće na otvaranju četvrtog po redu festivala klasične muzike na otvorenom Dunavska sonata.

Koncert  će se povodom Međunarodnog dana Dunava održati 29. juna na Keju žrtva racije kod spomenika Porodica.

Petrović će nastupiti u pratnji svojih sinova Luke i Vuka koji sviraju klavir i saksofon. Pored tria Petrović, ovogodišnju Dunavsku sonatu, tokom koje će biti održano 15. koncerata na 15 različitih lokacija u Novom Sadu, nastupiće višestruko nagrađivani mladi muzičari: klarinetista Slaven Balać u pratnji korepetitora Duška Švonje, violinista Sergej Skeledžija nastupa u pratnji majke Nere Skeledžije. Violinistu Andreja Balaža pratiće pijanistkinja Stela Molnar, dok violinistkinja Ana Petković nastupa u partnji korepetitora Sanje Radulović. Publici će se predstaviti i gitaristkinja Olivera Ognjenović kao i trio Milan Rakić (klarinet) Vesna Garabantin (violončelo) i Predrag Grujić (klavir).

Koncert počinje u 19 i 30 časova, a kao i ranijih godina, i ovogodišnji koncerti sonate biće besplatni za sve posetioce.

Cilj ove manifestacije od samog osnivanja jeste da klasičnu muziku približi svim građanima. Svi koncerti će se održavati pod sloganom “Mi smo kap kulture u reci lake zabave”, rekla je direktorka Dunavske sonate Milica Trifunov.

 

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nedim
29/06/2018 16:00

A gde se održavaju ti koncerti? Na nekom keju ili u nekom parku? Novi sad?