Prvi dečiji kongres o dijabetesu “Moj drug dijabetes“

       

U subotu, 10. novembra u 11 časova u klubu “Tribina mladih“, Kulturnog centra Novog Sada, udruženje roditelja dece sa dijabetesom “Plavo srce 021“  uz podršku Dijabetološkog saveza Srbije, organizuje prvi skup ove vrste na kojem će deca i volonteri udruženja govoriti o svim aspektima dobre samokontrole.

Za brigu o dijabetesu odgovorno je društvo u celini, ali se najčešće briga o dijabetesu ograničava na samu porodicu deteta koje je obolelo. Ovom manifestacijom želimo da pokažemo koliko deca znaju o svojoj samokontroli i da motivišemo drugu decu da se što aktivnije uključe u svakodnevnu samostalnu brigu o svom zdravstvenom stanju. Gosti kongresa će biti predstavnici farmaceutskih kuća, lekari i medicinske sestre iz Primarne zdravstvene zaštite, kao i članovi šire porodice obolelog deteta.

Mališani su tokom raznih aktivnosti i  manifestacija udruženja stekli neprocenjivo znanje o  kontroli dijabetesa, novim tehnologijama, razvili su samopouzdanje i nesmetano se bave svim aktivnostima bez ograničenja.

Kako je Međunarodna federacija o dijabetesu – IDF, ove godine svoju kampanju posvetila porodici obolelog, i mi se pridružujemo jer smo članica Dijabetološkog saveza Srbije i IDF-a. U sklopu manifestacije, nakon prezentovanja svojih radova, biće organizovan i izbor za najkreativniji crtež na temu “Moja porodica i dijabetes“.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments