U subotu, 26. maja 2018. godine, od 11 do 19 časova, u Firchie Think Tank Studiju – FTTS (Bulevar Despota Stefana 5), održaće se prvi NS Market.

Ova manifestacija okupljaće zanatlije, male proizvođače, kreativce i inovatore sa idejom da im otvori prostor za promociju i prodaju njihovih proizvoda i usluga.

Ideja NS Marketa je da se u 2018. godini organizuje po jedan celodnevni izlagačko-prodajni festival jednom mesečno, koji će imati svoj opšti i tematski deo, a pored promocije i prodaje u  ponudi će biti i drugi sadržaji koje će informisati i animirati posetioce i izlagače.

Na prvom NS Marketu priliku da predstave svoje radove imaće i Udruženje distrofičara Južnobačkog okruga – Novi Sad. Oni će predstaviti slike na platnu i staklu, tkane proizvode na razboju, pletene korpice od papira i druge rukotvorine nastale na umetničkim radionicama Udruženja. Svaki kupljeni proizvod na štandu pomaže radu Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga.

U okviru prvog NS Marketa posetioci će imati prilike da vide ili učesvuju na radionici grafike u organizaciji Katedre za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu. Na ovoj radionici biće predstavljene osnovne grafičke tehnike i proces štampanja umetničke grafike. Učesnici radionice će imati mogućnost da i sami realizuju svoje ideje. Materijal za izradu matrica će biti reciklažni materijal, tetrapak na kojima će učesnici moći da ugraviraju svoje crteže, a po završetku izrade matrice svoje rezultate rada, učesnici će moći da otisnu grafičke listove i da te rezultate rada ponesu sa sobom.

NS Market organizuju Misija SMART u saradnji sa FTTS i Unijom poslodavaca Vojvodine.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments