Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Četvrta Novosadska cvetna pijaca biće održana na poznatoj lokaciji, na platou ispred SPENS-a, u petak, 1. oktobra od 8.30 do 19.00 časova i subotu, 2. oktobra od 8.00 do 17.30 časova.

Novosađanima će se predstaviti proizvođači i izlagači cveća, sadnica, opreme za hortikulturu, meda, hrane, umetničkih zanata iz cele Srbije. Svaki od izlagača će sugrađanima predstaviti neke nove vrste biljaka, kao i do sada svaki savet oko nege određene biljke se mogu dobiti od izlagača.

Foto: nsuzivo.rs

Posetioci će imati priliku da se priključe istraživanju, da popune anketu na štandu Pokreta gorana u petak i subotu, od 10 do 18 časova, na temu zelenih površina u Novom Sadu u kontekstu zaštite životne sredine i klimatskih promena. Takođe, realizovaće se i interaktivno predavanje u petak od 17h i u subotu od 11h, koje će održati dr Jordana Ninkov, sa temom “Zeleno zemljište je srce zdravih i održivih gradova”.

Sugrađani i sugrađanke, koji neće moći da iskoriste ovaj vikend za nabavku sadnica i cveća za svoju terasu i baštu ili probaju zdrave proizvode i uživaju u maštovitim rukotvorinama, mogu to učiniti na sledećoj koja je planirana za 8. i 9. oktobar.

Mole se svi posetioci Novosadske cvetne pijace da pravilno nose maske za lice.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments