Foto: Ženska inicijativa
Filozofski fakultet u Novom Sadu uz pomoć studentkinja okupljenih oko Ženske inicijative obezbedio je besplatne uloške za svoje studentkinje i time postao jedini fakultet u Srbiji, koji se brine o „ženskim problemima”.

One su sprovele anketu sa 1.500 studentkinja koja je jasno pokazala zašto je ovakva praksa neophodna i preko potrebna. Kroz program „MLADI SU ZAKON“, inicijativa je dobila finansijska sredstva kojima će svojim koleginicama obezbediti besplatne uloške.

Kako kažu, čitajući odgovore ankete, saznale su da mnoge devojke nemaju ni finansijskih sredstava za njihovu kupovinu, nakon čega su se još više založile za realizaciju akcije. Dekanatu su poslale jasan apel – Studentikinjama je ovo neophodno baš kao recimo dodatni ispitni rok.

Kroz konkurs „Šta nam teško“ koji realizuju Mladi istraživači Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ženskoj inicijativi je dodeljeno 42 hiljade dinara za realizaciju ove ideje, a Filozofski fakultet u Novom Sadu postao je prva obrazovna ustanova u Srbija na kojoj je sprovedena.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments