Foto: GIPA.EU

Na Novosadskom sajmu će u četvrtak i petak biti predstavljena, prvi put u Novom Sadu, manifestacija „Electric Vechicle Days – EV days” posvećena elektromobilnosti kao novom globalnom tehnološkom rešenju transporta, ljudi i robe

Dva dana ispuniće izložbeni deo, koji je upotpunjen električnim i hibridnim vozilima vodećih kompanija, poput Poršea, BMW-a, Hjundaija i paneli za studente i brojne posetioce.

-Ovaj događaj je kreiran da kroz sveobuhvatan pristup sagleda elektromobilnost kroz jednu temu zanimljivu ne samo za stručnjake iz ove oblasti, već i za širu publiku, kao i one koji će u budućnosti nositi tehnološki razvoj u ovoj oblasti, a to su studenti iz oblasti inženjerstva- rekao je prof. dr Boris Dumić sa FTN-.

Na izložbenom delu biće predstavljeni najnoviji modeli električnih i hibridnih vozila, kao i modeli prevoznih sredstava koji se vezuju za pojma mikromobilnosti, kao što su električni skuteri i bicikli.

-Biće predstavljene različite tehnologije punjenja, od sporih do brzih punjača. Događaj će imati i šest panela. Sagovornici su relevantni za ovu temu, a konferencija ima regionalni karakter- istakao je profesor Dumić.

Svi registrovani studenti imaju besplatni pristup svim događajima. Manifestacija ima i interaktivni karakter, jer je za studente organizovano i takmičenje gde će biti organizovani u timove i rešavati izazove koje su kompanije predstavile pred njih.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments