“Putevi Srbije” spremni za predstojeći prvomajski praznik

Foto: Grad Novi Sad

JP “Putevi Srbije” saopštilo je danas da se zbog prvomajskog praznika očekuje povećan intenzitet saobraćaja na državnim putevima.

“Putevi Srbije preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno, bez pauze”, navedeno je u saopštenju.

Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama, kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Srbiji.

Podsećaju da najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP), koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

“Putevi Srbije” napominju da ne očekuju zadržavanja ni na jednoj naplatnoj stanici u Srbiji.

Učesnici u saobraćaju putem portala na autoputevima i aplikacije za mobilne telefone „Putevi Srbije“, informišu se u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama, kaže se u saopštenju.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti