Radovi na izgradnji nove kovid bolnice na Mišeluku u punom su jeku, a radi se 24 časa 7 dana u nedelji, uverili su se naši reporteri večeras.

Betonski stubovi su se već nadvili nad gradilištem i pokazuju velelepnost ovog projekta, ali i brzinu i marljivost neimara koji rade na gradnji ovog objekta.

Rok za završetak radova je 4 meseca, odnosno do prvog septembra, a bolnica će imati 600 ležaja, od čega je 220 za intenzivnu negu. Vrednost ovog projekta je 4.15 milijardi dinara, a osim bolnice, biće izgrađena i nova prateća infrastruktura, kao i neophodni pristupni putevi. Površina koju zauzima ovaj zdravstveni kompleks iznosi čak 19.500 kvadrata.

Podsetimo, gradonačelnik Vučević je u petak najavio i gradnju novog helidroma na ovom mestu koji bi se koristio za najurgentnije pacijente, a planira se i dalja urbanizacija Mišeluka, koji će postati mirno rezidencionalno naselje, a gradiće se nove ulice, škola, obdanište i sve što je potrebno na komforan život.

Predsednik Vučić je na postavljanju kamena temeljca rekao da cela Vojvodina trenutno broji 170 kreveta u domenu intenzivne nege, a u novoj kovid bolnici biće obezbeđeno još 220 mesta, što će činiti 56% ukupnog kapaciteta u pokrajini.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments